JEDNO OD IZNENAĐENJA EURA

KAKO JE 'JUGOSLAVIJA U MALOM' ŠOKIRALA SRBIJU! JEDAN OD AKTERA BIO JE I VEZNJAK HRVATSKIH KORIJENA 'Vratili smo im za sve provokacije!'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 19. lipanj 2019. 12:50

Reprezentacije Austrije i Njemačke startale su pobjedom u skupini B Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine. Austrija je pobijedila Srbiju 2-0, a Njemačka Dansku 3-1.

Vodeći pogodak za Austrijance postigao je Wolf u 37. minuti, a konačnih 2-0 iz slobodnog udarca postavio je Horvath u 78. minuti. Pogotku Horvatha prethodilo je isključenje Jovanovića, koji je crveni karton dobio zbog toga što je startom na Wolfa isprovocirao prijelom desne potkoljenice austrijskog nogometaša.

- Nitko nije mislio da možemo pobijediti Srbiju. Silno sam želio igrati u ovoj utakmici, na sreću, trener mi je dao priliku - izjavio je Dejan Ljubičić, veznjak Rapida hrvatskih korijena.

Prisjetio se poraza od vršnjaka iz Srbije u kvalifikacijama u jesen 2017. godine.

- Tada su nas provocirali u svlačionici, lijepo je što smo im uzvratili istom mjerom. Ovaj put nećemo mi slušati njihove, nego su oni morali slušati naše pjesme.

Inače, u reprezentaciji Austrije su još osmorica nogometaša podrijetlom s područja biše Jugoslavije: Dario Marešić, Emir Karić, Petar Gluhaković, Ivan Ljubić, Marko Kvasina, Husein Balić, Adrian Grbić i Saša Kalajdžić.

Marco Richter iz Augsburga najzaslužniji je za stratnu pobjedu branitelja naslova osvojenog u Poljskoj prije dvije godine. U 28. minuti je postigao vodeći pogodak, u 52. minuti je ukrao loptu i udvostručio prednost Njemačke, a u 65. minuti asistirao je Waldscmidtu oko gola za 3-0. Skov je iz kaznenog udarca u 73. minuti samo ublažio poraz Danaca.

Linker
25. travanj 2024 01:44