Damir Krajac / CROPIX
ZAPUCALI PUNO ZICERA

'MINI VATRENI' ŠOKIRANI! ČEŠKA PREOKRETOM DO POBJEDE Dinamov dragulj nakon solo akcije načeo goste, ali onda je stalo! U završnici došlo i do gužve

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2019. 17:35

Hrvatska - Češka 1:2

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 1636.

Strijelci: 1:0 - Ivanušec (30), 1:1 - Krejči (39), 1:2 - Bucha (72)

Hrvatska (4-3-3). Šemper 7 - Šutalo 6.5, Kalaica 6, Gvardiol 5,5, Bradarić 5 - Ivanušec 7,5, Lepinjica 6 (od 83. Bistrović-) Moro 6 (od 76. Majer) - Ćuže 6 (od 64. Žaper), Musa 5.5 (od 83. Posavec -), Brekalo 6 Izbornik: Igor Bišćan 6

Češka: (4-2-3-1): Jedlička 8 - Holik 6, Chaluš 6,5, Krejči 7, Sadilek 6,5- Havelka 6, Janošek 6,5 - Bucha 7 (od 90. Vaniček -), Šašinka 6, Granečny 7 (od 79. Žitny -)- Hložek 6 (od 85. Bouček). Izbornik: Karel Krejči 7

Sudac: Eskas (Norveška) 6

Žuti kartoni: Gvardiol (19-preoštar start); Ivanušec (24-preoštar start), Šutalo (58-preoštar start); Sadilek (82-preoštar start), Žaper (88-preoštar start), Chaluš (88-nesportsko ponašanje):

Crveni kartoni; Bradarić (90 - udaranje suparnika) Igrač utakmice: Martin Jedlička

Nakon poraza od Škotske na Šubičevcu, mlada hrvatska U-21 selekcija doživjela je još jedan šokantan poraz na domaćem travnjaku i sad će put do Eura biti mnogo teži. Prekinula se tako pobjednička serija Igora Bišćana, kad to nitko nije očekivao. Kad se analizira kompletna utakmica, onda su naši dečki ponudili više, ali tko za to mari kad su poraženi.

Previše su promašili, nisu smjeli toliko. Eto, recimo izbornik Dalić imao je najbolju namjeru Josipa Brekala dati Igoru Bišćanu, naš A reprezentativac se jako, baš jako trudio, ali nikako nije mogao zabiti, iz zaista sjajnih prilika. Šteta, zaista velika šteta. Isto kao što je velika šteta što je u konačnci utakmice crveni karton zaradio Domagoj Bradarić, nije smio tako reagirati i udariti suparnika.

Naravno, ništa još nije izgubljeno, još se igra dosta utakmica, ali ovaj poraz u Velikoj Gorici je bolan, prakitčki više ne ostavlja mogućnost nikakvog prosipanja bodova do konca kvalifikacija. Mladi Vatreni startali su vatreno. Tek je prošla druga minuta, Brekalo je sjajno uposlio Bradarića, ovaj je poslao prizemnu loptu, Petar Musa je bio sam na tri metra, ali pogodio je vratara Jedličku! Kakav je to samo zicer bio... Naši dečki skroz su kontrolirali igruk opasne akcije poput nabujale rijeke slijevale su se prema češkim vratima, ali onda u Česi došli do svoje prve prilike, udarac Hložeka iskosa odlično je obranio Šemper. Nekoliko minuta kasnije, Brekalo je loše odigrao jednu loptu, poklon je uzeo Granečny, pokušao iz dosta dobre situacije, ali je Šemper opet super intervenirao.

Josip Brekalo se zaista trudio iz petnih žila, utrčavao je u prazne prostore, driblao, pucao, međutim lopta ga nije htjela. Kakvu je samo priliku imao nakon dvadesetak minuta igre. Ivanušec mu je gurnuo izvrsnu loptu, izašao je sam pred Jedličku, kad se očekivalo poentiranje, češki vratar mu je uspio obraniti udarac. Nešto kasnije, Breksi sam je iskreirao priliku, izmiješao je češku obranu na lijevoj strani, pucao s nekih sedam metara iskosa, ali lopta je pogodila Jedličku u nogu. Na startu drugog poluvremena, Ivanušec je Brekala gurnuo u još jednu sjajnu priliku, ali udarac je opet zaustavio Jedlička!

Briljantna solo akcija Luke Ivanušuca je konačno probila češku obranu, Dinamov veznak driblinzima je izludio obranu gostiju, mesijevski je prošao i onda loptu zakucao u mrežu. Ta 'sam svoj majstor' akcija jedna je od naljepših koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Bio je to četvrti uzastopni pogodak Ivanušeca na četiri posljednje utakmice. Zabio je Šahtaru, Rijeci, Litvi i Češkoj! Kao vezni igrač! Ivanušec igra u životnoj formi, djeluje poput stroja. ali maštovitog, punoh kreacije i nevjerojatnih poteza. Ivanušec je 'Bruno Petković vezne linije'. Nakon pogotka, Hrvatska je još jače jurnula, samo se čekao drugi pogodak, a onda se dogodilo isto kaoo u Vlniusu. Trebali smo voditi s dva-tri pogotka razlike, a Česi su poravnali nakon kornera.

U drugo dijelu Česi su bili goropadniji nego u prvom, na kraju su zabili nakon kiksa naše obrane, njihovo slavlje bilo je ogromno.

HRVATSKA U-21 - ČEŠKA U-21 1:2 (Ivanušec 30'/Krejči 39', Bucha 72')

HRVATSKA: Šemper - Šutalo, Kalaica, Gvardiol, Bradarić - Moro (od 76' Majer), Lepinjica (od 84' Bistrović), Ivanušec - Ćuže (od 64' Žaper), Musa (od 84' Posavec), Brekalo

ČEŠKA: Jedlička - Holik, Chaluš, Krejči, Sadilek - Janošek, Havelka - Bucha (od 90' Vaniček), Šašinka, Granečny (od 78' Žitny) - Hložek (od 85' Souček)

--------------------

KRAJ: Češka nosi bodove iz Velike Gorice, teška pljuska Bišćanovim izabranicima.

90+4' Bradarić je napravio grozan prekršaj nad igračem kojeg je i ranije faulirao. Izravan crveni karton!

90+3' Sjajan udarac Bistrovića, brani Jedlička i odbija u korner.

90' Žuti kartoni za Žapera i Krejčija. Bit će četiri minute sudačke nadoknade.

89' Proključali su živci nakon jednog prekršaja Žapera, došlo je umalo do fizičkog obračuna, ali suci su to smirili.

86' Još jednom Brekalo - još jednom preko gola. Bio je to njegov već osmi udarac ove večeri.

84' Dvije izmjene napravio je Igor Bišćan. Izašli su Musa i Lepinjica, a ušli Posavec i Bistrović. Nema pravih prilika za Hrvatsku.

81' Žuti karton zbog prekršaja na Majeru dobio je Sadilek.

76' Nova izmjena. Izlazi Moro, ulazi Majer.

74' Pucao je Moro, iščupao Jedlička preko grede.

72' GOOOOL! Češka vodi u Velikoj Gorici. Strijelac je Pavel Bucha. Duga lopta, Kalaica i Gvardiol to ne čiste, a Bucha to koristi za češki preokret.

68' Isprobao je Brekalo još jednom svoj udarac, no i taj je otišao visoko iznad gola.

64' Prva promjena kod Hrvatske, umjesto Ćuže ušao je Žaper.

63' Nakon češkog kornera Havelka je sjajno šutirao iz daljine, što je Šemper obranio, a na odbijenoj lopti bio je Hložek i pucao pored gola.

58' Mreža se trese, ali prije nesuđenog češkog pogotka napravljen je prekršaj na Lepinjici.

55' Česi su, srećom, ostali u zaleđu, jer bila je to još jedna njihova dobra prilika.

50' Ivanušec još jednom s lijeve strane, ali šut je bio previše prizeman i lagan za Jedličku.

48' Česi su krenuli po vodstvo, dvaput je napravljen prekršaj u napadu nad Gvardiolom.

46' Krenuo je nastavak utakmice. Nije bilo promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Rezultat je izjednačen, Hrvatska je bolja ali to se zasad ne primjeti na semaforu.

45' Udarac Brekala iz daljine lako hvata češki vratar, zasad najbolji pojedinac u njihovoj momčadi.

39' GOOOOL! Česi su izjednačili, najviši je u skoku nakon kornera bio Krejči i to je 1:1.

38' Česi su imali dviej prilike, obje su završile u hrvatskom bloku.

35' Hrvatska ponovno stišće, još jedan korner za domaće.

33' Brekalo je nakon asistencije Ivanušecu mogao i sam zabiti, ali Jedlička upisuje novu veliku obranu.

30' GOOOOOL! Sjajna solo-akcija Luke Ivanušeca za vodstvo mladih Vatrenih! Slalom je napravio Dinamov igrač kroz češku obranu i poentirao.

24' Žuti karton dobio je Luka Ivanušec.

20' Prvi žuti karton za Hrvatsku zaradio je Joško Gvardiol.

19' Matna situacija za Brekala! Nije međutim, uspio iskoristiti idealno upošljavanje Ivanušeca i matirati Jedličku u izravnom dvoboju pred golom Čeha.

17' Nova prijetnja Čeha. Granečny je mogao zatresti našu mrežu, Šemper je to skinuo. Česi su opasni iz polukontri.

12' Prva veća prilika za Čehe, Šemper je obranio pokušaj Šašinke i odbio loptu u korner.

11' Udarac Brekala odlazi pored gola.

9' Na tribinama stadiona u Velikoj Gorici su predsjednik HNS-a Davor Šuker, glavni instruktor Saveza, Petar Krpan i izbornik seniorske vrste Zlatko Dalić.

5' Korner za Hrvatsku koja je bolje otvorila susret.

1' Velika prilika za mlade Vatrene odmah na početku. Bradarićev ubačaj s dva-tri metra ne uspjeva pospremiti Musa, sjajna obrana vratara Jedličke.

18.00 Utakmica je počela.

Linker
20. travanj 2024 07:40