REUTERS
NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE

NAJLUĐA UTAKMICA EUROPSKOG PRVENSTVA Razbili su Hrvatsku, imali u šaci moćne Nijemce, bili nadomak finala, a onda se dogodio preokret za pamćenje!

Njemačka nogometna U-21 reprezentacija prvi je finalist Europskog prvenstva koje se održava i Italiji i San Marinu i sada čeka boljeg iz dvoboja Španjolske i Francuske. Njemačka je u polufinalu u Bologni pobijedila Rumunjsku sa 4:2, iako su Rumunji kao najugodnije iznenađenje cijelog prvenstva imali vodstvo i sjajnu igru.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 27. lipanj 2019. 22:20

Njemačka će u nedjelju u Udinama igrati svoje drugo finale Europskog U21 prvenstva za redom. Izabranici Stefana Kuntza u polufinalu su svladali Rumunjsku dvama pogocima iz slobodnog udarca u posljednjim minutama utakmice.

Utakmica u Bologni počela je na nepodnošljivih 38 Celzijevih stupnjeva zbog čega je i igračima trebalo prvih 15 minuta na prilagodbu uvjetima. Prvi su zaprijetili Nijemci i odmah zabili. Sjurio se Amiri sa svoje polovice i nečuvan zapucao s ruba kaznenog prostora. Rumunjski golman Radu ostao je ukopan na prizemnom udarcu njemačkog napadača koji je mogao obraniti.

Primljeni gol kao da je naljutio njegove suigrače koji su zaigrali puno angažiranije u nastavku. Samo šest minuta nakon primljenog gola uspjeli su izjednačiti preko Puskasa koji je zabio iz kaznenog udarca.

Izraelski sudac Grinfeld uz VAR je donio ispravnu odluku što je donijelo erupciju oduševljenja za 10.000 rumunjskih navijača u Bologni. U tim su trenucima izabranici Mirela Radoija igrali kao u transu, a u tom je zanosu stigao i njihov drugi gol.

Nijemci su jalovo napadali, a jedan od tih napada presjekao je Ianis Hagi i poslao prekrasnu dugačku loptu na lijevo krilo za igrača Krasnodara Andreija Ivana. On se odlično snašao, otresao čuvara i ubacio u sredinu gdje je spremno čekao Puscas zabivši drugi pogodak na utakmici.

Imao je nakon toga još jednu sličnu priliku, ali njemački vratar Nübel odlično je obranio i spasio Nijemce velikih muka. Odmah na startu drugog poluvremena vratila se neiskorištena prilika Rumunjima jer je Hagi u vlastitom kaznenom prostoru napravio nesmotreni jedanaesterac.

Zabio ga je najbolji strijelac turnira Luca Waldschmidt, ali uz veliku dozu sreće jer je na lopti bio Radu. Kad su zabili za izjednačenje, Nijemci su zagospodarili terenom, ali nekoliko velikih šansi nisu uspjeli kapitalizirati.

Ipak, dva slobodna udarca na kraju susreta u golove su ponovno pretvorili Waldschmidt i Amiri odvevši Njemačku u finale. Do kraja je pocrvenio rumunjski stoper Alex Pascanu, ali mjesta tuzi kod Rumunja nije bilo.

Oni su nakon utakmice još 15-ak minuta ostali pjevati s vlastitim navijačima koji su ih nagradili za prekrasnih tjedan i pol u Italiji i San Marinu.

Linker
19. travanj 2024 01:53