Čim je ušao pokazao je klasu - Josip Brekalo
 Zeljko Hajdinjak / Cropix
BAŠ KAD JE NAJPOTREBNIJI

NOVI TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKU U NEVJEROJATNOM DANU PUNOM PEHOVA Jedan od naših najboljih igrača neće moći igrati do kraja EURA!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. lipanj 2019. 22:48

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija otvorila je europsko U-21 prvenstvu u Italiji i San Marinu teškim 1:4 porazom od Rumunjske i tako bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na olimpijske igre u Tokiju 2020.

Golove za Rumunjsku zabili su George Puscas (11-11m), Ianis Hagi (14), Tudor Baluta (66) i Adrian Petre (90+2), dok je pogodak za hrvatsku reprezentaciju zabio Nikola Vlašić (18).

Očekivanja su bila velika, no sve je završilo najtežim porazom u povijesti mlade reprezentacije na velikim natjecanjima. Nažalost, nakon poraza od Rumunjske, Gračanovu vrstu čekaju Francuska i Engleska i izgledi za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale sada su svedeni na minimum.

Tim više što, kako neslužbeno saznajemo, jedan od naših najboljih igrača vjerojatno neće više moći igrati na ovom Europskom prvenstvu.

Već u 14. minuti Josip Brekalo morao je izaći iz igre zbog ozljede koljenea nakon jednog duela s protivničkim igračem, a umjesto njega je ušao Domagoj Bradarić. Tri minute prije izlaska Brekalo je sam sjeo na travnjak, pretpostavljali smo da nije dobro, a po prvim neslužbenim informacijama, vjerojatno ga više nećemo ni vidjeti na ovom prvenstvu.

Izbornik Nenad Gračan potvrdio je za Sportske novosti najgoru vijest:

"Brekalo je vjerojatno izgubljen do kraja prvenstva! Ići će sad na magnetsku rezonancu pa ćemo vidjeti kakvi će biti nalazi. Koljeno ga jako boli inače kad se radi o toj ozljedi sigurno je to itekako utjecalo na onaj drugi primljeni pogodak. Svi su razmišljali o ozljedi Brekala a nitko nije vodio računa o obrani. Tada se to malo sve skupa i poremetilo", izjavio je izbornik.

Mladi hrvatski nogometaši će u 2. kolu 21. lipnja odmjeriti snage protiv Francuske, a u susretu posljednjeg kola u skupini, 24. lipnja igrat će protiv Engleske.

Plasman u polufinale, koje osigurava vizu za olimpijske igre u Tokiju 2022. godine, osigurat će pobjednici skupina, te najbolje drugoplasirana reprezentacija iz tri skupine.

Linker
25. travanj 2024 07:35