Alen Halilović
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
ISKRENA REAKCIJA

PA NIJE ZA SVE KRIVA OZLJEDA BREKALA! MLADE ZVIJEZDE POGNUTIH GLAVA IZLAZILE IZ SVLAČIONICE, NIKOLA VLAŠIĆ POTRESEN: 'Ja se ispričavam svima!'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 19. lipanj 2019. 00:40

Igrači Hrvatske su nakon utakmice sporo i nevoljko izlazili iz svlačionice nakon 4:1 poraza na otvaranju Europskog prvenstva, potpuno razumljivo nakon onakvog školovanja Rumunja.

- Nismo dobro startali i ne smijemo se vaditi na VAR kod prvog pogotka. Moramo gledati svoju igru, koncentrirati se i dignuti glavu. Treba odigrati dvije sljedeće utakmice najbolje što znamo - započeo je Robert Murić, koji je u igru ušao u nastavku.

- U drugo poluvrijeme smo dobro krenuli sve do trećeg pogotka, izgubili smo loptu na svojoj polovici i tako je došlo do raspada.

Nikola Vlašić, jedini hrvatski strijelac, bio je još kritičniji od suigrača Murića.

- Primili smo tri gola direktno iz naših grešaka i to nam se ne smije događati na ovakvom turniru. Nismo pokazali pravo lice i ja se ispričavam svima. - kazao je Nikola osvrnuvši se na pozitivna razdoblja u našoj igri.

Screenshot

- Imali smo incijativu nakon gola, bili smo i blizu izjednačenju, a na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo ući u nastavak još jače.

Na početku se ozlijedio Brekalo, a magnetska rezonanca pokazala je kako je izgubljen do kraja prvenstva. Ipak, u njemu Vlašić nije tražio izliku.

- Ozljeda je utjecala na nas jer svi znamo koliko je on važan za nas. Kad imate takvog individualca na terenu još je teže protivniku pokrivati nas u obrani, ali ne možemo sve svaliti na to.

Kapetan Alen Halilovića spomenuo je nakon utakmice i izbornik Nenad Gračan.

"Razgovarali smo s Halilovićem o tome i na treningu da se trebamo stisnuti na strani, da ne dozvolimo takve prodore. Halilović je dva, tri puta ispao pa su Rumunji to iskoristili i stvarali situacije, patio je i Moro, to svakako u fazi obrane nije bilo kvalitetno", rekao je Gračan, a odgovor kapetana nije trebalo dugo čekati.

"Preuzimam krivicu na sebe. Mislim da sam kao kapetan morao bolje voditi danas utakmicu. ne da nismo bili pravi, bili smo sramotni. Ne pamtim da smo ikada ovako igrali. Rumunjska nas je izdominirala u svakom pogledu i zaslužno su pobijedili", iskren je bio Halilović dodavši na kraju kako će Hrvatska pokazati koliko vrijedi u posljednje dvije utakmice s Francuskom i Engleskom.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 17:05