Screenshot
POGLEDAJTE STRAŠNU AKCIJU

VIDEO: ČAROBNA VEČER ZA NAJSKUPLJEG DINAMOVCA U POVIJESTI Olmo zabio jedan od najvažnijih golova u karijeri i gurnuo Španjolsku u veliko finale Eura!

U velikom finalu Europskog prvenstva za mlade nogometaše do 21 godine igrat će reprezentacije Njemačke i Španjolske.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 28. lipanj 2019. 00:18

Nakon triler-okršaja u kojem je Njemačka sa 4:2 u zadnjim minutama srušila Rumunjsku u Bologni, na fantastičan su način finale izborili mladi Španjolci koji su u Reggio Emiliji deklasirali mladu Francusku sa 4:1, iako su već u 16. minuti gubili 1:0.

Francuzi su poveli protiv Španjolaca pogotkom iz jedanaesterca koji je nesmotreno napravio igrač Betisa Junior Firpo.

Mogli su Francuzi povećati vodstvo samo četiri minute kasnije kada je strijelac Mateta ponovno bio u velikoj prilici, ovaj put iz igre, ali njegov udarac sjajno je obranio vratar Alavesa Sivera. Od Les Bleusa je to otprilike bilo to, a na scenu je ubrzo stala Furija.

Gol Marca Roce nakon kornera otvorio je vrata, a kazneni udarac na kraju prvog poluvremena koji je realizirao Oyarzabal kao da je poljuljao Francuze, jer su i početkom drugog dijela brzo kapitulirali.

Vijest večeri za hrvatske navijače je zasigurno pogodak Danija Olma koji je u 47. minuti, nakon prekrasne, munjevite kontre pogodio za 3:1.

Olmo se i dosad spominjao kao gotovo najskuplji igrač u povijesti Dinama, njegova vrijednost procijenjena je na minimalno 25 milijuna eura, ali nakon ovoga prvenstva cijena bi vrlo vrlo lako mogla daleko premašiti takva očekivanja.

Bio je to drugi gol uz jednu asistenciju Olma na U21 prvenstvu.

Španjolska je nastavila s fantastičnom igrom, a za konačnih 4:1 u 66. minuti zabio je realovac na posudbi u Levanteu Borja Mayoral.

Nijemci su do pobjede stigli preokretom golovima Nadiema Amirija (21, 90+2) i Gian-Luce Waldschmidta (51pen, 90), dok su Rumunji odigrali izvrsno prvo poluvrijeme i vodili pogocima Georgea Puscasa (27pen, 44).

Polufinalisti ovog EURA izborili s plasman na Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

Veliki finale se igra u nedjelju.

Linker
23. travanj 2024 10:46