Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images
SVJETSKA KLASA

A MI HVALIMO SAMO NAŠE Slovenac seli u redove europskog giganta za senzacionalan iznos na rubu rekorda? Pregovori već počeli...

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 27. travanj 2017. 21:23

Manchester United poduzeo je prve korake oko kupovine slovenskog vratara Jana Oblaka, inače člana madridskog Atletica.

Menadžer 'Crvenih vragova' Jose Mourinho vidi 24-godišnjeg Oblaka kao zamjenu za Davida De Geu koji bi mogao otići u Real Madrid na ljeto, što mu je stara i neostvarena želja, a odšteta za Slovenca bi iznosila gotovo 50 milijuna eura, prema tvrdnjama različitih medija iz Engleske.

Priča dobiva na težini kada se zna da su se Oblakovi predstavnici već našli s ljudima iz Manchester Uniteda, a ukoliko do transfera zaista dođe, sjajni vratar bi postao drugi na listi najvećih transfera vratara svih vremena - skinuo bi njemačkog čuvara mreže Manuela Neuera koji je za 30 milijuna eura prešao iz Schalkea u Bayern - a prvo bi mjesto i dalje ostalo netaknuto: njega drži legendarni Gianluigi Buffon kojeg je Juventus Parmi platio 53 milijuna eura prije punih 16 godina.

Međutim, ako pristigne još pokoja ponuda u Atletico, nije nemoguće da Slovenac i prestigne Buffona i tako sruši svjetski rekord kada su u pitanju vratari.

Inače, Oblak ima ugovor do 2021. godine s Atleticom, a na Vicente Calderon je stigao prije tri godine iz Benfice za 16 milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 18:16