Foto: Boris Kovacev / CROPIX
U ISTOM DRESU S MANDŽOM?

AGENT DANIJA OLMA PROGOVORIO O INTERESU GIGANTA ZA DINAMOVOG DRAGULJA 'Radi se o velikom klubu i nema igrača na svijetu koji ne bi želio tamo igrati!'

DINAMOV DRAGULJ Bild objavio da španjolskog mladog reprezentativca u svojim redovima očekuje njemački prvak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. srpanj 2019. 13:08

Vrijeme je ljetnog prijelaznog roka kad svakodnevno sa svih strana lete razne vijesti. Ali one o mogućoj budućoj destinaciji Dinamova dragulja Danija Olma najbrže su, poput obrušavanja sivog sokola.

Njemački Bild donosi priču kako ga u svojim redovima želi njemački prvak Bayern, našeg Nike Kovača. Tako su se, eto, i Bavarci našli na popisu klubova koji imaju interes dovesti mladića iz plavog kluba koji je mnoge skroz nogometno zaludio na proteklom Europskom prvenstvu mladih reprezentacija u Italiji i San Marinu. Dani je bio jedan od ključnih igrača europskog prvaka Španjolske. Zanimanje su do sada pokazali Tottenham, Atletico iz Madrida, Bayer Leverkusen, Barcelona, pisalo se o Milanu i Realu. Sad je eto, kao mogući kupac Olma iskrsnuo i Bayern.

Čudni su putovi

Pišu Nijemci kako je mladi Španjolac dio njihova “plana B”, ukoliko ne uspiju na Allianz Arenu dovesti Leroya Sanea ili Hakima Ziyecha. U igri su još i Marc Roca iz Espanyola za vezni red, ali Kicker prenosi kako je on preskup za upravu njemačkog prvaka.

- Bayern ima najbolje skaute na svijetu, pa kad postoji zainteresiranost takvog kluba, onda je sve jasno. Također, Bayern može financijski pokriti odštetno potraživanje Dinama i financijski kolač koji traži igrač. Radi se o velikom klubu i nema igrača na svijetu koji ne bi želio igrati u takvom klubu - kazao nam je Olmov menadžer Andy Bara.

Kao i kod svake druge priče koja se spominjala u vezi s Olmom, prava počinje onda kad na maksimirsku adresu stigne konkretna ponuda. Ne mora ona biti službena, jer one se šalju kad je posao zapravo već dogovoren. Ali mora se u usmenim razgovorima odrediti neka okvirna cijena. Ono što stoji jest činjenica da se Bayern još nije javio u Maksimir, ali naši izvori tvrde da bi se to moglo dogoditi. Međutim, isto tako je sigurno da Olmo neće otići u klub u kojem je “opcija B”, odnosno u kojem postoji mogućnost da neće biti u prvom planu. Olmo želi tamo gdje će igrati, nastaviti karijeru koja je svake godine sve blistavija. Dinamo, naravno, odlučuje o transferu, ali isto tako je jasno da ne može tjerati Olma u klub u koji on ne želi ići. Ono što Bayern čini ozbiljnom opcijom jest činjenica što mu je trener Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik zna kvalitetu HNL-a i nema skepse prema igračima koji su u njoj gradili karijeru. Drugi klubovi ipak ponešto drukčije gledaju na naše prvenstvo, pa bez obzira što znaju Olmovo kvalitete, već sama činjenica njegova odrastanja u HNL-u snizuje početnu ponudu. Niko Kovač bi mogao biti vrlo bitan faktor u mogućem dovođenju Danija Olma u Bayern.

Nadalje, njemački mediji također navode da Bayern želi vratiti Marija Mandžukića! Prvo se spominjalo kako će donedavni hrvatski reprezentativac prijeći u redove Borussije Dortmund, no jučer su stigle drukčije vijesti vezane uz Bavarce.

Mandžo je igrao na Allianz Areni od 2012. do 2014. godine, nakon čega je otišao prvo u Atletico, a potom i u Juventus u transferu vrijednom 21 milijun eura. Bild piše kako je sportski direktor Hasan Salihamidžić već održao inicijalne razgovore vezane uz povratak Mandžukića u klub, a Juventus bi ga, po tom izvoru, trebao pustiti za cijenu od 15 milijuna eura. No znamo da u Bayernu igra Lewandowski, teško da bi Mandžo bio ispred njega, a isto tako bi teško bio prva opcija na krilnoj poziciji. Zato je ipak izglednije da će ostati u Juveu. Ili će možda ipak u Borussiju?

Mandžukić i Olmo u istom, Bayernovu dresu? Teško, ali nikad ne reci nikad. Čudni su ponekad putovi nogometni.

Linker
18. travanj 2024 04:57