Getty Images
PODIGLA SE MEDIJSKA HALABUKA

AGENT NAJSKUPLJEG DINAMOVOG NOGOMETAŠA OTVORENO PROGOVORIO O RATU BARCELONE I REALA ZA NJEGOVOG KLIJENTA Otkrivena želja mladog Španjolca

Što se to kuha? Zašto je Dani Olmo nakon Turske otputovao u Barcelonu? Može li se dogoditi da napusti Dinamo? Je li bliže Barceloni ili Realu?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2019. 09:03

Nazvali smo njegovog zastupnika Andyja Baru, koji se javio iz - Barcelone!

- Mogu vam samo kazati da na proljeće Dani Olmo sigurno ostaje u Dinamu! To je jedan kroz jedan - kazao je Bara.

Čemu onda sva ta medijska halabuka, nešto se ipak događa, zar ne?

- Dobro, nije tajna da Olma želi Barcelona, da je Real jako zainteresiran, ali ima upita i mnogih drugih velikih europskih klubova. Međutim, mi - a tu mislim na Danija, njegova oca i sebe kao zastupnika - želimo da na proljeće ostane u Dinamu. Presudna je Danijeva volja, a njega uopće ne zanima nikakav novac, on želi s Dinamom igrati europsko proljeće. On samo priča o Viktoriji iz Plzena. Njegov je otac trener, on također želi da mu sin ostane u Dinamu sljedeću polusezonu, da nosi plavi dres. Konačno, najveći i najbolji transferi događaju se ljeti.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Bassel Zakaria Jradi, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jasno, njegova smo zastupnika potom pitali što je Olmo onda radio u Barceloni dok su mu suigrači trenirali u Maksimiru? Samo se nasmijao...

- Pa ostalo mu je još nešto godišnjeg odmora.

Kad smo mu kontrirali da baš nije uobičajeno da za vrijeme priprema igrači Dinama odlaze i ne pojavljuju se na treningu, iako znamo da Dani ne može igrati prvo kolo protiv Rudeša zbog viška žutih kartona, malo se više otvorio.

Juriš na Europu

- Dakle, ponavljam, Olmo ostaje u Dinamu na proljeće i tu nema nikakve druge mogućnosti. Postoje, naravno, neke opcije. Može se recimo dogoditi da sad u ovom zimskom prijelaznom roku potpiše za Barcu, Real ili nekog drugog pa da onda naljeto ode u novu sredinu. No to su samo špekulacije, vidjet ćemo što će se događati. Najbitnije je da Dinamo s njim u sastavu sigurno juriša na Europu - zaključio je Bara.

Dinamo je 2014. godine doveo tada 16-godišnjeg Danija Olma kao kapetana i ponajboljeg mladog igrača Barcelone. Španjolac je napravio karijeru u plavom dresu, dobio je poziv i igrao je za mladu vrstu Španjolske, s kojom će na Euro ove godine, a izbornik A selekcije Luis Enrique pozvao ga je svojevremeno na trening A reprezentacije.

Zagreb, 131218.
Maksimir.
Utakmica utakmica 6. kola grupne faze Europa lige izmedju Dinama i Anderlechta.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Barcelona je radila velike probleme Dinamu još onda kad je Bara doveo Olma u Dinamo. Bili su to problemi oko dokumentacije potrebne za registraciju, sve u nadi da će stvoriti pritisak i pronaći rješenje za povratak. Uostalom, da su se u Barceloni grizli zbog gubitka velikog talenta, potvrdio je i bivši kapetan Julio Alberto, koji je tih dana bio u Zagrebu, a jedan od zadataka bio mu je izvidjeti teren za povratak Danija Olma kući.

Neoprostiva pogreška

- Njegov je odlazak u Dinamo neoprostiva pogreška - kazao je tada Alberto, dodavši da je glavni razlog tome činjenica da u Barceloni vjeruju da ne postoji igrač koji želi otići iz La Masije, nego isključivo oni koji bi htjeli u Barcinu akademiju.

- Barcelona bi ga svakako htjela vratiti kući, spremni su puno platiti i zamolili su da izvidim stvar - otkrio je Alberto.

Njegova misija tada nije uspjela, ali u jednom je bio u pravu: ako ga želi nazad, Barca će sada zaista jako, jako puno platiti. Mnogo više nego što je tada mislio Alberto.

Linker
19. travanj 2024 15:15