Foto: Damir Krajac / CROPIX
IŠČEKIVANJE PRAVE PONUDE

AKO DANI OLMO NE REALIZIRA TRANSFER OVE ZIME, SITUACIJA BI MOGLA POSTATI VRLO NEZGODNA Dinamovu Španjolcu prijeti manja minutaža i promjena statusa

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. siječanj 2020. 15:40

Možda vam se čini da previše pišemo o možebitnom transferu Danija Olma. Međutim, to je vruća tema, a zaista svakodnevno stižu razne vijesti, informacije sa svih strana.

Doduše, zapravo se ne događa ništa konkretno, Olmo dolazi na Dinamove pripreme 9. siječnja.

Priča o Barceloni zasad stoji, a drugih ponuda za najveću Dinamovu zvijezdu još nema. Ne znači to, naravno, da ih neće biti; kad se zakuha prijelazni rok, sigurno će ponude sletjeti na Maksimirsku 128 i, realno gledajući, španjolski bi reprezentativac ovog zimskog prijelaznog roka ipak trebao otići iz Dinama. No, naravno, ne pod svaku cijenu.

Zagreb, 181219. 
Stadion Maksimir. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, 
GNK Dinamo - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Gazda je klub

Ipak, sve uzde u svojim rukama drži - gazda! Gazda je, naravno, Dinamo, klub koji je stvorio Olma nakon njegova dolaska iz Barcelonine škole prije više od pet godina. Ono što pouzdano znamo, takav je stav kluba, Olmo neće moći otići ako ne stigne ponuda koja će zadovoljiti klupske apetite. Ova koja je odaslana iz Barcelone nije takva. A hoće li biti ostale ako dođu, još se ne zna...

Naravno, postavlja se pitanje što će se dogoditi ako Dani Olmo ipak ostane u Dinamu nakon zimskog prijelaznog roka, do ljeta iduće godine? Tada bi ušao u posljednju godinu ugovora s Modrima, a u tom bi slučaju zagrebački klub bio u defenzivi, znamo da ulazak igrača u zadnju godinu prije isteka ugovora dovodi klub u probleme, moguća se odšteta smanjuje, sve je potpuno drukčije. Dinamo si takav rasplet, jednostavno, ne može dopustiti; Olmo je u Dinamu izrastao do španjolskog reprezentativca, tu se etablirao, naravno da klub od svega toga mora imati koristi.

REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS

Što će onda učiniti Dinamo? U subotu smo iz maksimirskog kluba dobili informaciju da će, ostane li ove zime, Olmo morati potpisati novi ugovor s Dinamom! Saznajemo da su još nakon utakmice s Manchester Cityjem u Zagrebu, a prije one posljednje utakmice s Rijekom, klupski čelnici o tome obavijestili Olmovu stranu. Može li Dinamo prisiliti Olma na potpisivanje novog ugovora? Pa naravno da ne može, nitko nikoga neće silom natjeravati na nešto. Međutim, ako Olmo ne potpiše novi ugovor, mogao bi se, recimo, promijeniti njegov status u momčadi.

Zagreb, 170919.
Stadion Maksiir.
Liga prvaka, 1.kolo, skupina C, trening  GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Nenad Bjelica, Dani Carvajal Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Trener Bjelica sprema momčad za iduću sezonu, u proljetnom dijelu sigurno želi isprobati čim veći broj igrača koji će s početkom jeseni jurišati na nova europska dostignuća. Kako to već biva u praktički svim klubovima, igrači koji ne žele potpisati novi ugovor s klubom, a odlaze za nekoliko mjeseci, dobivaju manju minutažu. Tako se može dogoditi i Olmu, što definitivno ne bi bio dobar rasplet za njega. Dani - a to je i sam rekao - želi igrati za Španjolsku na Europskom prvenstvu, a ako bi ostao u Dinamu i ako ne bi igrao previše, ta mu se želja vjerojatno ne bi ispunila. Možda vam to izgleda kao svojevrsna ucjena, ali to je jednostavno tako u današnjem profesionalnom nogometu svuda u svijetu. Klubovi moraju štititi svoje interese, tako i Dinamo mora svoje.

Odbio 1,2 milijuna eura godišnje

Dinamo je prošlog ljeta Daniju Olmu ponudio novi ugovor na pet godina po kojem bi zarađivao 1,2 milijuna eura godišnje. Međutim, to nije prihvaćeno, tako da još uvijek vrijedi onaj stari koji je na snazi do ljeta 2021. godine.

Zagreb, 220816.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija za medije Danija Olma povodom potpisivanja ugovora sa GNK Dinamom.
Na fotografiji: Dani Olmo, Andy Bara.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Hoće li ovoga puta Olmo potpisati ako ove zime ne ostvari transfer? Vidjet ćemo. Najgora bi opcija bila da ga na proljeće gledamo na kapaljku - to, u konačnici, ne bi odgovaralo nikome, ni Dinamu ni Olmu.

Linker
25. travanj 2024 02:11