REUTERS/Alessandro Bianchi
NOVO VRIJEME DOKAZIVANJA

ANTE ĆORIĆ IMA NOVI KLUB Bivši dinamovac prošao liječnički pregled, u novoj sredini ga dočekali raširenih ruku, od njega očekuju da bude ključni igrač

Ante Ćorić ima novi klub. Bivši veznjak zagrebačkog Dinama danas je uspješno obavio liječnički pregled u redovima španjolskog drugoligaša Almerije čije je vlasništvo ljetos preuzeo Saudijac Turki Al-Sheikhi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 14:36

Dugo je Romin prvotimac čekao klub u kojem bi dobio šansu pokazati da nije zaboravio igrati nogomet. Na koncu se dogodila Almeria, španjolski drugoligaš koji se nada da će se nakon pet sezona vratiti u Primeru. A Ćorić bi u tom pohodu trebao biti ključni igrač veznog reda, barem su tako uvjereni u Almeriji.

Hrvatski reprezentativac u Španjolsku je stigao još u nedjelju navečer, u klubu su ga toplo dočekali, a ugovor će biti potpisan tijekom utorka ili srijede, čim Ante obavi liječnički. Detalji ugovora nisu poznati, ali Almeria je s Romom dogovorila otkupnu klauzulu u slučaju da se klub uspije vratiti među prvoligaško društvo.

Almeria je u prva dva kola osvojila četiri boda. Trener je Portugalac Pedro Emanuel (44), koji forsira sustav 4-2-3-1 u kojem bi Ćorić trebao zauzeti poziciju desetke. Ukupna vrijednost momčadi je oko 20 milijuna eura, a Ćorić će sa svojih 6 milijuna eura biti njezin najskuplji eksponat. Prošlu je sezonu u Rimu ostao bez prilike, u Almeriji su ga dočekali raširenih ruku uvjereni da su dobili sjajnog igrača.

Linker
04. svibanj 2024 06:42