Reuters/John Sibley
PIŠU ENGLESKI MEDIJI

ARSENAL EKSPRESNO PRONAŠAO ZAMJENU ZA ALEXISA SANCHEZA Trenutak odluke: 'Topnici' pregovaraju na dvije strane, Wenger obara klupski rekord?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2018. 19:02

U Arsenalu žele dovesti Pierrea-Emericka Aubameyanga kao zamjenu za Alexisa Sancheza koji je na izlaznim vratima kluba, pišu engleski mediji.

Arsenalov menadžer Arsene Wenger je u nedjelju najavio da će Čileanac biti prodan unutar 48 sati, samo je pitanje hoće li zavšiti u Manchester Cityju ili Manchester Unitedu.

A 'Topnici' su se ekspresno bacili na potragu adekvatne zamjene i oko su bacili na Aubameyanga za kojeg su navodno spremni ponuditi 68 milijuna eura. U slučaju da se takav transfer realizira, Aubameyang bi postao najskuplje pojačanje u povijesti Arsenala. Trenutni rekorder je Alexandre Lacezette kojeg su 'Topnici' Lyonu platili 60 milijuna eura.

Poput Sancheza, Aubameyang nije bio uključen u Borussijinu momčad koja je zaigrala protiv Wolfsburga prošlog vikenda. Nije tajna da je gabonski napadač nezadovoljan u Dortmundu, a sada se čini da bi uskoro mogao i napustiti klub.

Sven Mislintat je Arsenalov novi glavni čovjek zadužen za dovođenje pojačanja, a upravo je on doveo Aubameyanga u Dortmund na ljeto 2013. godine, tada za svega 13 milijuna eura.

Arsenalu bi navodno mogao doći i Henrih Mhitarjan, veznjak Manchester Uniteda, a sve u sklopu posla oko Sancheza, iako je Wengerova želja u 'deal' uključiti Anthonyja Martiala.

Linker
26. travanj 2024 20:17