REUTERS/Fred Lancelot
LJETNI MERCATO

ATLETICO 'KRADE' POJAČANJE DINAMU! PONUDA MODRIH VEĆ JE BILA NA STOLU, ALI ONDA SE STVAR ZAKOMPLICIRALA Modri se okrenuli drugoj kombinaciji!

DINAMO Otpala mogućnost dovođenja švicarskog reprezentativca, opet u kombinacijama lijevi bek portugalske Vitorije Guimaraes
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. lipanj 2019. 10:12

Izgledalo je da će Dinamo nakon desnog, vrlo brzo dobiti i lijevog beka. Nakon dolaska Ive Pinta, vrlo je aktualna bila opcija potpisa švicarskog reprezentativca Francoisa Moubandjea. Igrač Toulousea imao je na stolu Dinamovu ponudu, s obzirom na to da je od kraja sezone slobodan “agent” i nije trebalo platiti odštetu, međutim to je privuklo i druge klubove pa je i sam Moubandje počeo licitirati.

Novi izazovi

Sad je opet dobio i poziv u reprezentaciju, sa Švicarskom se trenutačno nalazi na priprema za završni turnir Lige nacija pa je i to, vjerojatno, dodatno pojačalo zanimanje za njega.

- Zahvaljujem Toulouseu na svemu, ali sad je vrijeme za nove izazove. Uvijek želim igrati protiv jačih klubova, isprobati nove stvari - rekao je Moubandje švicarskim medijima, dajući na neki način time do znanja da je Dinamova ponuda odbijena, što je na neki način i očekivano, s obzirom da su Modri tako dugo čekali konačan odgovor.

Pišu Švicarci da će Moubandje vjerojatno u Španjolsku, spominjao se čak i odlazak u Atletico Madrid gdje bi on trebao zamijeniti Felipea Luiza, međutim zadnjih dana sve se više kao konačna destinacija spominje Celta iz Viga. U svakom slučaju Moubandje je sve dalje od Dinama, premda, dok ne potpiše bilo gdje, uvijek je sve moguće.

Jer, tako je i Portugalac Rafa Soares bio “prošlost”, izgledalo je kao da od toga neće biti ništa, no sad izgleda da je on opet prvi maksimirski izbor.

MARINHA GRANDE, PORTUGAL - MARCH 26:  Portugal's defender Rafa Soares in action during the U21 International Friendly between Portugal and Denmark on March 26, 2015 in Marinha Grande, Portugal.  (Photo by Gulater Fatia/Getty Images)
Gulater Fatia/Getty Images

Zanimljive opcije

Igrač Vitorije Guimaraes je, pak, dosta skup, navodno se spominju svote od pet milijuna eura naviše, a k tome on nije samo igrač kluba, već su uključeni i neki drugi investitori pa se definitivno radi o kompliciranom transferu. Međutim, Rafa Soares je i dalje u igri, vidjet ćemo hoće li na kraju Modri oba beka ovog ljeta dovesti iz Portugala. Iako, Nenad Bjelica nedavno je rekao da na toj poziciji, ali i svim ostalima koje će potencijalno trebati pojačati, Dinamo ima tri-četiri zanimljiva igrača, ako ne uspiju dovesti jednoga, uspjet će drugoga. Ili trećega... Još traje i potraga za veznim igračem, tu je poziciju Bjelica također označio ključnom, s obzir na to da Luka Ivanušec još nije postao novi igrač Modrih, koliko je god to donedavno izgledalo sigurnim. Spominje se u medijima i mogući dolazak mladog (18) napadača Nuna Cardosa, kojega želi i Liverpoolova mlada momčad, no kad bi on i došao, prije bi bio rješenje za Dinamo II nego odmah za prvu momčad, pa tek ako se tamo nametne...

Čekaju se ponude

Što se, pak, potencijalnih odlazaka tiče, nekih senzacionalnih novosti nema. I dalje se čeka “start” prijelaznog roka, neka konkretna ponuda za Dinamove igrače. Novost je možda tek da navodno postoje i neki klubovi koji se interesiraju za Izeta Hajrovića, oba iz španjolske Primere, međutim prerano je pričati koliko je taj interes ozbiljan i hoće li ga Španjolci pretočiti u ponudu. Već se ranije spominjala i Turska u istom kontekstu, no, pisali smo već Hajrović je zasad ipak najbliži potpisu novoga ugovora s Dinamom.

Linker
23. travanj 2024 15:44