Diego Simeone
 Reuters
LOVA DO KROVA

ATLETICO ZAVRTIO VIŠE OD POLA MILIJARDE EURA I STVORIO MOMČAD KOJA ĆE ZAPAPRITI BARCI I REALU 'Zlatni dečko' i 'odbačeni kralj' najveće nade

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. srpanj 2019. 15:18

Kako će izgledati Atletico u novoj sezoni? Madridski klub je ovog prijelaznog roka u centru pažnje, a kada bi se zbrojili ulazni i izlazni transferi došli bi brojke veće od pola milijarde eura. Točnije, vrijednost svih transfera koje je Atletico odradio iznosi 554 milijuna eura.

Momčad Diega Simeonea je potpuno promijenila svoj izgled. Došlo je 8 novih igrača, a većina njih bi trebala imati mjesta u udarnoj postavi argentinskog trenera. To se svakako odnosi na Joao Felixa, 19-godišnje čudo od djeteta koje je došlo iz Benfice za 126 milijuna eura što je trenutno najskuplji transfer ovog ljeta. U veznom redu su došli Marcos Llorente koji je iz Reala došao za 30 milijuna eura dok je Hector Herrera besplatno stigao iz Porta.

Najviše dolazaka dogodilo se u obrani – stigla su dva stopera, Mario Hermoso iz Espanyola za 25 milijuna eura te Felipe iz Porta koji je plaćen 20 milijuna eura. Isti iznos je Atletico platio brazilskom Athleticu za Renana Lodija, 21-godišnjeg lijevog bočnog dok je na desnoj strani stigao Kieran Trippier. Njegov transfer iz Tottenhama koštao je 22 milijuna eura. Uz sve njih, Atletico je kupio i srpskog napadača Ivana Saponjića koji je za 500 tisuća eura stigao iz B momčadi Benfice.

Sportske novosti
Moguća postava Atletica u sezoni 2019/20

Na sve te transfere Atletico je potrošio 243,5 milijuna eura, ali su svejedno u plusu u ovom prijelaznom roku. Samo tri prodaje su nadmašile uloženo – Antoine Griezmann je za 120 milijuna eura otišao u Barcelonu, a taj iznos bi mogao biti i veći ako se prihvati žalba madridske momčadi koja smatra da Katalonci moraju platiti dodatnih 80 milijuna eura. Upravo toliko, 80 milijuna, Atletico je dobio od Bayerna za Lucasa Hernandeza, a Manchester City je Rodrija platio 70 milijuna eura.

Monaco je kupio Gelsonsa Martinsa za 30 milijuna eura, a Atletico je ostao bez tri važna igrača obrane. Diego Godin je besplatno otišao u Inter, baš kao i Filipe Luis u Flamengo, a u klubu više nije ni Juanfran za kojeg se još uvijek ne zna hoće li nastaviti karijeru. Spomenimo još kako su otišli i Luciano Vietto (Sporting, 7,5 milijuna) te Bernard Mensah (Kayserispor, 3,6 milijuna eura).

Sve ove promjene donosi i pitanje kako će izgledati prva postava Atletica u sljedećoj sezoni. Prema nekim najavama, tek pet igrača iz prošle sezone bi bilo u prvoj jedanaestorici, a to su Jan Oblak, Jose Gimenez, Saul Niguez, Koke i Alvaro Morata. Bit će težak posao za Simeonea da sve to uigra.

Linker
19. travanj 2024 06:32