Action Images via Reuters
TRAKAVICA JE GOTOVA

BARCELONA NAPRAVILA NAJSKUPLJI TRANSFER U SVOJOJ POVIJESTI 'Coutinho je novi igrač Barcelone, sam je 'pogurao' transfer i stiže na Camp Nou!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2018. 20:16

Barcelona je napravila najveći posao svojoj povijesti - dosadašnji veznjak Liverpoola Philippe Coutinho novi je igrač katalonskog kluba, objavili su u subotu navečer otočki mediji.

Grandiozni transfer dobio je i službenu potvrdu, i sada više nema dvojbe da će 25-godišnji brazilski ofenzivni veznjak zamijeniti Anfield Nou Campom u poslu teškom vrtoglavih 160 milijuna eura.

Fiksni dio odštete trebao bi iznositi 120 milijuna eura, a još 40 Barcelona bi trebala platiti kroz bonuse.

Pregovori su se navodno odužili zbog razlike od 15 milijuna eura, a na kraju je sam Brazilac odlučio platiti navedeni iznos i sudjelovati u otkupu ugovora.

Coutinho bi već u subotu navečer trebao stići u Barcelonu, a liječnički pregledi i službeno predstavljanje očekuju se u ponedjeljak.

Coutinhov transfer je i treći najveći u povijesti nogometa

Dosadašnji najveći transfer u povijesti Barcelona je ostvarila u kolovozu prošle godine kada je Borussiji iz Dortmunda platila 105 milijuna eura za 20-godišnjeg krilnog francuskog igrača Ousmanea Dembelea.

No, Barcelona je prošlog ljeta ostvarila i najunosniji transfer u povijesti kada je za brazilskog napadača Neymara od Paris SG-a dobila 222 milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 14:46