Alex Caparros Getty Images
IMAJU RIJEŠENJE?

BARCELONA PRONAŠLA ZAMJENU ZA LUISA SUAREZA! KATALONCI ŽELE DOVESTI ČOVJEKA ZA KOJIM LUDUJE POLA EUROPE U čitav transfer navodno je uključen i Messi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2020. 22:58

Kao i prošle godine u ovo doba, Barcelona traži napadača. Navijači katalonskog kluba nadaju se da se neće ponoviti lanjska pogreška kada je kao alternativa Luisu Suarezu doveden Kevin Prince-Boateng. Sva je prilika da se takav propust neće dogoditi, jer imena koja se spominju u novom kriznom trenutku daleko su iznad njegova renomea.

Ovoga je puta stvarnost nešto drugačija. Urugvajski napadač je jedini klasični centarfor kojeg na raspolaganju ima novi trener Quique Setien, a on se ozlijedio i prema nekim procjenama neće ga na terenima biti čak četiri mjeseca. Stoga, treba brzo reagirati i dovesti nekog na njegovu poziciju, a kandidata ima nekoliko.

Ime koje iskače je Carlos Vela, koji već ima podosta iskustva iz španjolskih klubova (Celta, Valencia, Real Sociedad), ali zadnje dvije godine igra u Los Angelesu, članu MLS lige. Ipak, mnogo je zvučniji profil Lautara Martineza, argentinske zvijezde za kojom luduje "pola nogometne Europe".

Po napisima talijanskih medija, Barcelona je spremna odmah aktivirati izlaznu klauzulu u ugovoru kojeg Martinez ima s milanskim klubom. To znači da će odmah isplatiti 111 milijuna eura i stupiti u pregovore s igračem oko ugovora. Upitno je međutim, želi li Martinez već sada promijeniti sredinu, s obzirom na to da mu u Interu nude novi višegodišnji ugovor uz drastično povećanje izlazne klauzule.

Zanimljivo, u transfer je uključen i Leo Messi koji je za zadatak dobio nagovoriti Lautara da dođe u Barcu, gdje su mu obećali status prvog napadača i onda kada se ozlijeđeni Suarez vrati u sastav.

Linker
24. travanj 2024 04:40