Michael Regan/Getty Images
NAPUHANE VRIJEDNOSTI

BARCELONA SE SPREMA PRIZNATI PORAZ U SLUČAJU NAJSKUPLJEG POJAČANJA U SVOJOJ POVIJESTI Kupili su ga za 145 milijuna eura, srušili klupski rekord...

BARCELONA Brazilski ofenzivac vjerojatno se neće vraćati u Kataloniju
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. veljača 2020. 21:15

Brazilski ofenzivni vezni Philippe Coutinho priopćio je Barceloni kako namjerava ostati u Bayernu iduće sezone, izvijestio je u utorak Catalunya Radio.

Barcelona je posudila Coutinha njemačkom prvaku do 30. lipnja u zamjenu za 8,5 milijuna eura. Bayern nakon toga može otkupiti njegov ugovor za 120 milijuna eura. Njemačke novine Bild su prije nekoliko tjedana izvijestile kako Bayern ne namjerava otkupiti Coutinha, no Catalunya Radio sada tvrdi kako njemački klub još uvijek nije donio odluku, a na nju bi mogla utjecati i niža cijena.

Barcelona je, navodno, spremna spustiti traženi iznos na 80 milijuna eura.

- Igrač je zadovoljan u Njemačkoj, a klub je zadovoljan njime - rekao je prošli tjedan Barcin sportski direktor Eric Abidal.

- Odluka će uvijek biti na igraču. Bayernova opcija otkupa ugovora je i dalje aktivna. No vrati li nam se Coutinho, bit ćemo zadovoljni jer je kvalitetan igrač. Vidjet ćemo hoće li se vratiti, ostati u Bayernu, a možda postignemo dogovor i s nekim drugim klubom - dodao je Abidal.

MUNICH, GERMANY - DECEMBER 14: Philippe Coutinho of FC Bayern Muenchen celebrates scoring his sides first goal during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and SV Werder Bremen at Allianz Arena on December 14, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein Bongarts/Getty Images

Coutinho ima ugovor s Barcelonom do 2023. godine, a u klubu znaju da bi njegovom prodajom namaknuli veliki novac. Igrač rođen prije 27 godina imao je odličan početak sezone u Njemačkoj, no u posljednje tri utakmice bio je rezerva u Bayernu. Odigrao je ukupno 27 susreta i zabio sedam golova. U njemačkom prvenstvu upisao je 19 nastupa uz šest golova.

Nakon što se pojavila informacija da bi ga Barcelona mogla prodati za oko 80 milijuna eura, više klubova se zanima za njegovu situaciju. Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham i njegov bivši klub Liverpool od kuda je prije dvije godine došao na Camp Nou, prate razvoj događaja, izvijestili su ovaj tjedan razni mediji.

Njegova tržišna vrijednost kreće se oko 70 milijuna eura, procjena je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša. Barcelona ga je dovela za 145 milijuna eura s Anfielda no nakon teške sezone ondje njegova se cijena ispuhala.

Barcelona bi novac od njegove prodaje iskoristila za kupnju devetke, napadača koji bi u budućnosti zamijenio 33-godišnjeg Luisa Suareza. Urugvajac je uz to sada ozlijeđen.

- Logično je da na ljeto dovedemo napadača, to nam je potrebno. Znamo da će se Suarez vratiti još jači, no na ljeto je potrebno dovesti vrhunskog igrača. Ne znamo hoće li to biti mladi ili iskusni igrač. Gledamo talent i mogućnost njegove prilagodbe. Potrebno je imati na umu da su neki vrhunski igrači već dolazili ovdje, no nisu se uklopili - rekao je Abidal.

Upitan hoće li Barcelona opet pokušati vratiti Neymara iz PSG-a, odgovorio je:

- To nije ista pozicija. Prvo moramo znati proračun za iduću sezonu. Moramo pripremiti plan momčadi za iduću sezonu te ga predstaviti na sastanku uprave. Vidjet ćemo što se može napraviti.

Coutinho se već ljetos spominjao u sklopu paketa razmjene za Neymara no na kraju nije došlo do transfera. U lipnju bi se mogli aktivirati novi razgovori Barcelone i PSG-a.

Nakon što se teško ozlijedio i Ousmane Dembele, koji bi ovaj tjedan trebao proći operacijski zahvat bedrenog mišića u Finskoj, Barcelona je od Španjolskog saveza zatražila dovođenje napadača izvan prijelaznog roka, no zasad je neizvjesno hoće li ovaj mjesec netko doista doći.

Linker
04. srpanj 2024 00:15