Zagreb, 240317.
Stadion Maksimir. Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacijska utakmica za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Na fotografiji: Tin Jedvaj.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

JOŠ UVIJEK U MAGLI

BAYER NIJE PRESRETAN SLANJEM JEDVAJA U DINAMO Rusija je veliki magnet, no povratak stopera iz Leverkusena vukao bi sa sobom i druge probleme!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 24.01.2018. u 21:19

 • Znate već kako je to u vrijeme prijelaznih rokova. Svakodnevno stižu razne informacije s raznih destinacija. Priča se, naravno, o svemu i u Dinamovoj delegaciji, ali nikakve vijesti ne stižu, vlada status quo.

  Jučer su nas mnogi navijači i prijatelji Dinama preko društvenih mreža obasipali pitanjima odlazi li danas Nikola Moro danas sa Šahtarom u Ukrajinu, pa onda u Dubai? O tome da bi Dinamo prodajom mladog veznjaka mogao zaraditi do 15 milijuna eura također znate...

  Pregovori traju

  Međutim, na naše konkretno pitanje hoće li Dinamo Moru prodati Šahtaru nema konkretnog odgovora. Zaključujemo, dakle, da se i dalje vode pregovori, te kako je sasvim moguće da se Moro ipak proda. Makar, isto tako čujemo da Dinamo za njega ima još neke ponude. Jučer smo željeli razgovarati s Morom, ali je poručio da u ovom trenutku ne bi želio dati intervju, ne dok se priča o transferu.

  Ništa manje zanimanje nije ni za mogući dolazak Tina Jedvaja. Veliki problem ostvarenju tog posla stvara Jedvajev klub Bayer iz Leverkusena. Naime, skupo su Nijemci platili hrvatskog reprezentativca, čak 11 milijuna eura, pa baš nisu oduševljeni pustiti ga na grbave travnjake HNL-a. Ne samo to, drže u Leverkusenu kako hrvatsko prvenstvo nije dovoljno kvalitetno da u njemu igra njihov skupi igrač. Ako već neće moći igrati kod njih, radije bi ga poslali na posudbu u neku drugu europsku ligu, mnogo kompetitivniju od HNL-a. Također, drugi problem jest kako bi se riješila plaća stopera Bayera, teško bi bilo da sve na sebe preuzme Dinamo, jer Jedvaj zarađuje ogroman novac.

   

  Jasno da bi takav kvalitetan stoper odlično došao Modrima, ali isto tako treba pogledati i drugu stranu medalje. Modri bi Jedvaja mogli dobiti na posudbu najviše godinu dana, što bi, naravno, bilo super zbog činjenice da bi igrao u kvalifikacijama i, moguće, u Europi sljedeće sezone. No s druge strane, Dinamo bi zapravo uigravao igrača - drugog kluba! Kad bi Jedvaj otišao natrag, opet bi se javio problem stopera. I to dosta veliki, s obzirom na to da bi se na ljeto mogao prodati Benković.

  Rusija veliki magnet

  Želja Jedvaja za povratkom u Dinamo inspirirana je mogućim odlaskom na SP u Rusiju. U plavoj momčadi imao bi osigurano mjesto, to uopće nije upitno, bio na oku izborniku Zlatku Daliću. No, modri kub se nada da bi u Rusiju mogao i Benković, koji je svakako reprezentativni kalibar. E sad, bi li baš Dalić zvao obojicu stopera iz Dinama? Ima, dakle, mnogo otvorenih pitanja oko transfera Jedvaja. Vjerojatno će opcija biti otvorena do kraja prijelaznog roka. Zasad je očito još uvijek sve u magli...

  Iz drugih medija