Mike Hewitt/Getty Images
TRANSFERNA ŠAPUTANJA

BAYERN JE SVE DALJE, ALI ZA MANDŽUKIĆA SE RASPITIVAO DRUGI VELIKAN Juventus spremio ludu ponudu za Neymara koji bi mogao prestići - Cristiana Ronalda!

Do kraja prijelaznog roka ostalo je desetak dana, pa je špekulacija sve više
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 12:22

Prijelazni rok zatvorio je svoja vrata u Engleskoj, ali se i dalje traje u ostalim europskim prvenstvima. Neke od najvećih zvijezda promijenile su svoje klupske adrese, a transferi često uz sebe vežu i razne špekulacije. Nagađanja oko promjena klubova nisu zaobišli ni ovaj prijelazni rok koji će postati sve zanimljivijim primičući se svom kraju.

Nezaobilazno ime ljetnog prijelaznog roka zasigurno je ono Neymarovo. Brazilska zvijezda pridružila se francuskom PSG-u za 222 milijuna eura iz Barcelone 2017. godine, ali zbog brojnih ozljeda mnogi će ga navijači pariškog kluba pamtiti po izostanku s terena, a ne po napadačkim sposobnostima. Krilni nogometaš pokazao je zavidnu formu u dresu katalonskog velikana za kojeg je postigao 105 pogodaka u 186 utakmica, a ubojit ritam nastavio je i u PSG za kojeg je zabio 51 put u 58 nastupa. Ipak, netrpeljivost na relaciji Neymar - Touchel vidljiva je još od početka prošle sezone, a mnogi mediji navode kako brazilski reprezentativac ne krije kako želi napustiti Park prinčeva.

Neymar se ne mora brinuti oko sljedeće postaje u svojoj profesionalnoj karijeri jer za njega u redu stoje Barcelona, Real Madrid, a po novome i Juventus. Španjolski prvoligaši spremni su se zbog brazilskog nogometaša odreći 200 milijuna eura uz poneke igrače iz svojih redova koji bi sljedeće sezone bili na usluzi treneru PSG-a, dok Juventus u Pariz želi poslati Paula Dybalu te 100 milijuna eura u zamjenu za usluge 27-godišnjeg Brazilca. Francuski mediji tvrde kako je sportski direktor Stare dame Fabio Paratici u kontaktu s Leonardom kako bi dogovorili detalje transfera. Aktualni talijanski prvak spreman je Neymaru osigurati plaću od 37 milijuna eura čime bi postao najplaćenijim igračem u klubu, ispred Cristiana Ronalda koji je godišnje bogatiji za 31 milijun eura.

Ipak, kako bi realizirao dolazak Neymara u Torino, talijanski prvoligaš mora prodati neke igrače kako bi ostao u okvirima financijskog fair-playa. Među njima bi se svakako trebalo naći ime bivšeg hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića kojeg se povezivalo s odlaskom na Otok, točnije u redove Manchester Uniteda ovog ljeta. Kada je dogovor s Crvenim vragovima propao, napadača se selilo i u Bayern, ali je i ta opcija postala sve nerealnija dolaskom Perišića i Coutinha. Međutim, interes je za 33-godišnjaka pokazao i Milan koji se raspitivao za dostupnost hrvatskog napadača. Rossoneri su u potrazi za igračem koji bi imao progresivniju ulogu prema naprijed, a trener Marco Giampaolo u toj ulozi vidi Mandžukića, čiju vrijednost Transfermarkt procijenjuje na 18 milijuna eura.

Nakon katastrofalne sezone i pol u redovima Manchester Uniteda, Alexis Sanchez blizu je prelaska u milanski Inter. Čileanski reprezentativac stigao je na Old Trafford u siječnju 2018. godine, a za englesku momčad je upisao 45 nastupa u kojima je postigao svega pet pogodaka. Gazzetta dello Sport objavila je u ponedjeljak informaciju koja tvrdi da su nerrazzuri blizu kompletiranja transfera odbačenog Sancheza, koji je pristao na drastično smanjenje primanja kako bi se priključio momčadi Antonija Contea.

Linker
19. travanj 2024 13:58