Manuel Neuer (u sredini) od ljeta vjerojatno više neće biti prvi golman Bayerna
 Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
PIŠU ŠPANJOLCI

BAYERN SPREMAN SRUŠITI APSOLUTNI REKORD!? Njihov zaštitni znak odbija produljiti ugovor, ali Bavarci su već pronašli sjajnu i skupu zamjenu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 18:14

U Bayernu žele dovesti Barceloninog vratara Marca ter Stegena kao zamjenu za Manuela Neuera koji oteže s potpisivanjem novog ugovora.

34-godišnji Neuer ne želi potpisati jednogodišnje produljenje, a šest godina mlađi mu sunarodnjak u Barceloni također oteže s produljivanjem vrijednosti Kataloncima.

U Bayernu su već doveli 23-godišnjeg Alexandera Nübela iz Schalkea, koiji slovi kao jedan od najboljih mladih njemačkih vratara, ali ukoliko ne uspiju produljiti s Neuerom (ugovor mu istječe na ljeto 2021.), posegnut će za Ter Stegenom.

Valja reći kako Ter Stegenova cijena iznosi vrtoglavih 90 milijuna eura, a ukoliko se kojim slučajem taj transfer realizira, srušio bi apsolutni rekord u konkurenciji vratara.

Barcelona's German goalkeeper Marc-Andre Ter Stegen hands the ball to teammates during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
JAVIER SORIANO / AFP
Marc-Andre Ter Stegen

Trenutno rekord drži Kepa Arrizabalaga, koji je u kolovozu 2018. godine prešao iz Athletic Bilbaa u Chelsea za 80 milijuna eura.

Ter Stegenu ugovor s Barcelonom istječe na ljeto 2022. godine, a ukoliko ne potpiše produljenje uskoro katalonski bi ga velikan mogao odlučiti unovčiti, kako ga kasnije ne bi izgubio bez odštete.

Ter Stegen je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Borussije Mönchengladbach, a njegova je odšteta iznosila 'svega' 12 milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 15:01