Screenshot: www.lcfc.com
SLIJEDI DOKAZIVANJE

BENKOVIĆ SE EMOTIVNOM PORUKOM OPROSTIO OD DINAMA Teško mi je reći da sam ostvario san kada je on već ostvaren trenutka kada sam istrčao na Maksimiru

FILIP BENKOVIĆ SE EMOTIVNOM PORUKOM OPROSTIO OD DINAMA 'Teško mi je reći da sam ostvario san kada je on već ostvaren onog trenutka kada sam istrčao na Maksimiru'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. kolovoz 2018. 21:51

Filip Benković od jučer je i službeno, da službenije ne može biti, novi igrač Leicester Cityja. Predstavljen je navijačima u dresu novog kluba, odradio je prve treninge s novim suigračima, a danas će s momčadi biti i na Old Traffordu gdje Leicester u dvoboju s Manchester Unitedom otvara novu sezonu Premiershipa. Neće biti u kadru, neće još konkurirati za nastup, ali je ideja trenera Claudea Puela da bude dio momčadi, da se što prije i bolje upozna sa svlačionicom i svime onime što ga čeka u nastavku karijere.

Potpisao je dojučerašnji Dinamov stoper s novim klubom petogodišnji ugovor.

- Osjećam se fantastično što sam došao u ovako veliki klub, velika je čast što ću nositi Leicesterov dres - rekao je na predstavljanju Benković, očito presretan što je došao baš u Premiership.

- Gledao sam često i puno utakmica Premiershipa, to je najbolja liga na svijetu, ali i liga koja je meni najdraža, najviše mi se sviđa. Volim način na koji se ovdje igra nogomet, pratio sam dosta Leicester zadnjih godina i vidio puno velikih utakmica. Leicester je jako dobar klub, koji ima izvrsnu momčad.

Svjestan je Benković da ga u Leicesteru očekuje dokazivanje, da je to jedna drugačija razina, trebat će mu vremena za prilagodbu. Međutim, odmah prvi dan najavio je da se neće tek tako predati.

- Znam da nije isto igrati kod nas u Hrvatskoj, u HNL-u i ovdje u Engleskoj, da je to velika razlika. Kažem, ovo je ipak najbolja liga svijeta. Međutim, vjerujem u sebe, osjećam da mogu pomoći ovoj momčadi i da možemo zajedno napraviti puno dobrih stvari.

Mnoge zanima kako će se Benković snaći u najjačoj ligi svijeta, koliko će mu dugo trebati da se snađe, da postane jedan od glavnih Leicesterovih igrača. Claude Puel, rekao nam je to jučer Marko Marić, voli mlade igrače, daje im šansu, sigurno će je dobiti i Benković.

Puel je tražio upravo pojačanja na stoperskim pozicijama, uzima ciljano mlade igrače, Leicester k tome danas ne spada niti u sam vrh, a ne bi trebao imati problema niti s borbom za ostanak. Sve su to dobri preduvjeti da Benković doživi među Lisicama lijepu afirmaciju, da se razvija kao igrač.

- Ovo je moj prvi korak izvan kluba u kojemu sam proveo djetinjstvo i čitav život, moje ambicije su velike, kao uostalom i klupske ambicije. Spreman sam učiti, u Leicesterovoj momčadi puno je iskusnih igrača i imam od koga učiti. Što mogu obećati navijačima? Uvijek sam na terenu davao maksimum, dat ću i ovdje sve od srca na terenu za klub, navijače, suigrače. Borit ću se za klub, to je ono što mogu obećati. I vjerujem da će nam to donijeti odlične rezultate, da će me navijači vidjeti u najboljem svjetlu i da ću ovdje napraviti dobar posao. U svakom slučaju ovo je pravo mjesto za moj iskorak na sljedeći “level”, sretan sam što sam ovdje.

Inače, glavni Leicesterov stoper Harry Maguire koji je bio velika meta Manchester Uniteda na kraju je ostao među Lisicama. A to je na duhovit način potvrdio Claude Puel.

Goran Sebelic / CROPIX

- Maguire ide u Manchester. Ali s nama, na put, na utakmicu. Drago mi je da smo zadržali većinu glavnih igrača, među njima i Harryja. Pričali smo s klupskim predsjednikom, složili smo se da nema smisla u zadnjim satima prijelaznog roka i dan prije utakmice mijenjati neke stvari, pa je Maguire ostao s nama - rekao je Puel.

- Benković ima jake atribute za igranje u Premiershipu, sretan sam što je došao. jer je odličan igrač već za ovu sezonu, ali njega treba gledati i kao ulaganje u budućnost - kaže Leicesterov trener.

Potrebno vrijeme

Dakle, dat će mu vremena, očekuje da bude u doglednom trenutku bude pojačanje i da, na kraju svega, ostvari transfer veći od ovih 15 milijuna eura, koliko je Leicester uložio u njega. Čini se uistinu i igrački Leicester kao pravi izbor, hoće li doista sve ići tim putem, saznat ćemo uskoro.

Benković se na svojem Facebook profilu oprostio od Dinama i njegovih navijača.

“Potpisom ugovora za Leicester City Football Club otvorio sam novo životno poglavlje. Presretan sam što imam priliku zaigrati u najboljoj ligi na svijetu, ali isto tako tužan što odlazim iz svog Dinama. Teško mi je reći da sam ostvario san kada je on već ostvaren onog trenutka kada sam istrčao na Maksimiru, kada sam obukao dres Dinama, onaj isti o kojem sam sanjao još kao dijete osluškujući tribine sa svojih Ravnica! Sretan sam i ponosan na sve što ostavljam iza sebe. Na trofeje i velike pobjede. Na ljude iz kluba koji su mi bili oslonac i potpora. Na suigrače i vrijedne ljude iz stožera. Bez vas to ne bi bilo moguće.

Hvala tribinama i navijačima Dinama zbog kojih sam se osjećao najponosnijom osobom na svijetu! Vi ste me gurali prema naprijed, a sada ću biti zajedno s vama najveći navijač. Hvala medijima i svim ljudima oko kluba. Hvala liječničkoj službi, a posebno fizioterapeutima u Dinamu čije su me vrijedne ruke pazile i brinule da bih bio zdrav i spreman. Na koncu, najviše hvala mojoj obitelji. Puno je tu bilo truda i odricanja s njihove strane da postanem ono što sam danas. I ne postoji riječ koja može opisati zahvalnost koju osjećam prema njima. Spreman sam na izazove koji me očekuju u Engleskoj. Hvala na prilici, a na meni je da vam obećam kako ću dati sve od sebe da ne iznevjerim vaša očekivanja”, napisao je Benković.

Linker
19. travanj 2024 03:13