Shaun Botterill/Getty Images
BIJEG IZ ZONE SPASA

BILIĆ DOVODI SRBINA KOJEM SE NIJE DOLAZILO, ALI SE BRZO PREDOMISLIO KAD JE ČUO PONUDU Hrvatski trener potrošio već 11 milijuna i tu ne misli stati!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 08. siječanj 2019. 09:05

Nije dobro krenulo Slavenu Biliću u saudijskom Al Ittihadu. Nakon 15 kola njegov klub na kontu ima svega šest bodova, a zona spasa bježi Biliću čak devet bodova. Jasno je da Al Ittihad mora dovesti nekolicinu pojačanja ove zime, stoga hrvatski trener nije mirovao na tržištu. Prva akvizicija bio je Sekou Sanogo, bjelokošćanski veznjak kojeg se možda sjećate iz dvoboja Dinama i Young Boysa.

Prema tranfermarktu je Al Ittihad za njegove usluge platio čak sedam milijuna eura, a obzirom da je u Švicarsku došao za samo 800 tisuća eura onda je jasno da je Young Boys napravio odličan posao.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v BSC Young Boys - Allianz Stadium, Turin, Italy - October 2, 2018  Juventus' Mario Mandzukic in action with Young Boys' Sekou Sanogo   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Doveo je Bilić i iskusnog stopera, riječ je o Manuelu da Costi, marokanskom reprezentativcu portugalskog podrijetla, za njega je izdvojio 4,5 milijuna eura, toliko je novca sjelo na račun lidera turskog prvenstva Basaksehira za ovog 32-godišnjaka.

Inače, Da Costa ima zavidan CV, u karijeri je igrao za klubove poput Fiorentine, Sampdorije, West Hama, a Slaven Bilić već je imao prilike surađivati s njim, bilo je to u Moskvi, dok je vodio Lokomotiv.

Soccer Football - World Cup - Group B - Portugal vs Morocco - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - June 20, 2018   Morocco's Manuel da Costa looks dejected    REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

No, Bilić neće, čini se, stati na ovim pojačanjima. Najveća ‘bomba’ dolazi na kraju, Al Ittihadu je prijeko potreban jedan pravi napadač, a prvi pick pao je na srbijanskog reprezentativca Aleksandra Prijovića.

Stiže i Prijović

Prema tvrdnjama grčkih medija, Al Ittihad će PAOK-u platiti 13 milijuna eura za njegove usluge, a u Saudijskoj Arabiji bi mogao u četiri godine zaraditi do čak 27-28 milijuna eura. Uglavnom, mjesečna Prijovićeva plaća bila bi 450.000 eura, što je 21,6 milijuna eura u četiri godine, ali još pet-šest može zaraditi kroz razne bonuse.

Soccer Football - UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania - Partizan Stadium, Belgrade, Serbia - November 20, 2018  Serbia's Aleksandar Prijovic celebrates scoring their third goal with Aleksandar Mitrovic   REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Prijović je u PAOK-u proveo dvije sezone, a u 56 utakmica zabio je 35 golova. Prema grčkim izvorima, Prijović je na prvu bio jako rezerviran po pitanju odlaska u Saudijsku Arabiju, ali nakon što je čuo ponudu, kako kažu, brzo se predomislio. Bilo kako bilo, Al Ittihad bi u nastavku sezone mogao izgledati bitno drukčije, u to nema sumnje...

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 21:33