BELGA PHOTO JASPER JACOBS / BELGA
NAJBOLJI GOLMAN BELGIJE

BIO BI TO TRANSFER ŽIVOTA! TKO MOŽE ODBITI OVAKAV NOVAC I VELIKANA? Vratar Vatrenih ekspresno seli na Otok, Englezi ponudili čak 20 milijuna eura!?

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. svibanj 2017. 16:49

Engleski premierligaš Everton je u velikoj misiji dovođenja Lovre Kalinića! Hrvatski golman njihov je prvi izbor za sljedeću sezonu, sjajne obrane i službeni naslov najboljeg golmana u Belgiji očito su mu značajno podigli europski rejting, pa je ugledni klub iz Liverpoola Gentu pripremio ponudu tešku fantastičnih 20 milijuna eura.

Međutim, Gent je tu ponudu, barem za sada, hladno odbio, jer klub koji je sezonu završio na trećem mjestu u sljedećoj ima plan osvojiti naslov prvaka, a hrvatski golman zaokružen je kao jedan od stupova momčadi.

Kako je 20 milijuna eura golemi novac za klub poput Genta jasno je da će Evertonova ponuda ipak biti pomno razmotrena, odnosno, da će Gent pažljivo pogledati tko bi mogao biti Kalinićev nasljednik na vratima. Pronađu li adekvatno rješenje - što neće biti lako, jer Kalinić je u samo četiri mjeseca postao uvjerljivo najbolji golman lige i od navijača izabran za prvog igrača kluba - 201 cm visoki golman lako bi mogao preseliti u Premiership. A u Gent je stigao kao prvi golman HNL-a.

Everton je u prošloj sezoni na vratima kombinirao dva golmana. Sezonu je otvorio iskusni Maarten Stekelenburg (34), koji je branio prvih 17 kola, da bi nakon toga završio na klupi. U tih 16 nastupa - jedno je kolo propustio zbog ozljede - primio je 20 golova, što je očito bilo previše za Evertonove ambicije. Nizozemca je potom na vratima naslijedio Španjolac Joel Robles (26), koji je u 20 utakmica primio solidnih 20 golova. Međutim, Robles nije na cijeni kao golman za velika stvari, što sugerira i 5 milijuna eura koliko ga cijeni Transfermarkt.

Football Soccer - K.A.A. Gent v Tottenham Hotspur - UEFA Europa League Round of 32 First Leg - Ghelamco Arena, Ghent, Belgium - 16/2/17 Gent's Lovre Kalinic in action  Reuters / Francois Lenoir Livepic
Reuters / Francois Lenoir Livepic

U četiri godine koliko je u Evertonu ima tek 51 nastup u Premiershipu, a i ove sezone je priliku dobio više zahvaljujući skromnom Stekelenburgu, nego svojoj kvaliteti.

Lovre Kalinić neupitno je bolji golman od obojice Evertonovih, ali za transfer života trebat će ‘zeleno’ iz Genta. No, Lovre na ‘zelenom’ neće inzistirati, jer je po dolasku u Belgiju džentlmenski dogovorio da će tamo ostati barem sezonu i pol. Gent je, naime, tražio golmana za duže vrijeme, a Kalinić ih je odmah oduševio, kako golmanski, tako i ljudski. Opet, 20 milijuna eura doista je golemi novac...

Linker
23. travanj 2024 22:21