CROPIX
ZANIMLJIVA KARIJERA

BIVŠI DINAMOVAC NAJAVIO ODLAZAK IZ HRVATSKE: NE ŽELIM NIŠTA POGREŠNO REĆI DA MI TRANSFER NE PROPADNE! 'Imam tri vrhunske ponude u financijskom smislu'

LOKOMOTIVA Dejan Radonjić odbrojava posljednje dane u zagrebačkom klubu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. lipanj 2019. 22:10

Dane odmora napadač Lokomotive Dejan Radonjić (28) provodi u krugu obitelji u Karlovcu. Igra s kćerkicom omiljena mu je zabava, a o odlasku na more nije razmišljao...

- Nisam morski tip. Igrao sam u Puli i u Tel Avivu, ali nije me more privuklo, nikad se nisam volio kupati - govori Radonjić, dodavši da mu ni ove vrućine ne smetaju previše.

- Nakon iskustva s visokim temperaturama u Izraelu, ovo je za mene proljeće. U Izraelu je doista bilo pakleno, vrućine i sparine bile su nesnosne, pa kad sad kod nas ovako zapeče, onda se prisjetim tih izraelskih dana i više mi nije vruće, haha...

Po svemu sudeći, Radonjić je odigrao svoju posljednju utakmicu za Lokomotivu i odlazi s Kajzerice. Kamo?

- Još je sve otvoreno. Imam nekoliko ponuda, tri su doista vrhunske u financijskom smislu, i u roku od nekoliko dana sve bi se trebalo znati. Ali ne želim sad ništa konkretno govoriti, pokušajte me shvatiti, možda bi neka pogrešna riječ upropastila posao - kaže Radonjić.

Zapresic, 280716.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. pretkola Euro lige izmedju NK Lokomotiva - FC Vorskla Poltava.
Na fotografiji: Dejan Radonjic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ne želim ugroziti

Možemo li napisati da definitivno ne ostajete na Kajzerici?

- Nikad ne reci nikad! Imam ugovor s Lokosima do 2021. godine, ovdje mi je odlično, ali kako sada stvari stoje, plan je da odlazim i znatno sam bliže odlasku nego ostanku.

Je li opcija samo inozemstvo, ili...?

- Odlazak u inozemstvo prva je opcija, iako ne bih bio hladan ni na kvalitetnu ponudu iz Hrvatske...

Osijek vas je želio, što se tu događalo?

- Ne bih to želio komentirati. Nije tu bilo ništa konkretno, više je bilo nalik nekakvom “ispipavanju”.

Možete li nam reći iz kojih su zemalja klubovi čije ponude imate na stolu?

- Baš o tome ne želim govoriti, ne želim sam sebi ugroziti možebitni transfer i zatvoriti izlazna vrata. Pričekajmo malo, reći ću samo da od one tri spomenute izvrsne financijske ponude dvije dolaze iz liga koje bi svakom igraču bile atraktivne. Za nekoliko će se dana sve znati.

Jeste li zadovoljni prošlom sezonom?

- U suštini jesam, iako smo imali dosta turbulencija. Odigrali smo odličnu jesen, sve je bilo na najvišoj razini. A onda smo na proljeće pali, svi smo zakazali, igrali smo ispod svoje objektivne razine. Istina, bilo je nekih utakmica na kojima smo naznačili jesensku formu, ali sve je to bilo premalo u odnosu na naša očekivanja.

U zimskoj se stanci činilo da vam Europa nikako ne može pobjeći, no na kraju ste ipak ostali praznih ruku...

- Možda se, gledajući sa strane, činilo da je Europa zicer, ali mi koji smo duže na Kajzerici znali smo da će nas kad-tad sustići stvarnost. I to se dogodilo na proljeće, dosta je bilo razloga za naš pad i nismo se uspjeli do kraja iščupati, iako je bilo bljeskova.

Logičan nedostatak

Je li problem bio u općenitom manjku igrača u svlačionici?

- To je ipak pitanje za struku i vodstvo kluba. Gledajte, svaku smo utakmicu počeli s 11 igrača, nikad nas nije bilo osam ili devet, haha... E sad, jasno je da Lokomotiva ne može imati 25 jednako kvalitetnih igrača poput, primjerice, Dinama. I onda je logično da je na nekim pozicijama nedostajalo adekvatne zamjenske kvalitete u nekim utakmicama, a gdjekad nismo ni imali igrače po vokaciji za neka mjesta u momčadi. Budimo pošteni, pa jesen smo odigrali izvrsno, a imali smo samo jedno pravo krilo, Kastratija! Na drugom je boku igrao Lecjaks, koji po vokaciji nije krilo, ali je jako dobro odigrao na toj poziciji. Dakle, sve je to relativno, nekad ti nedostaje igrača, nekad ne...

Kakvu ste pouku izvukli nakon ove sezone?

- Dobro pitanje... Nisam previše o tome razmišljao, ali činjenica je da iz svakoga dana, a ne samo sezone, svi moramo izvlačiti pouke. Ova je sezona pokazala da se mogu dobro snaći na svakom mjestu u momčadi u igri prema naprijed, i u veznom redu i u napadu. Mogu igrati sve osim zadnjeg veznog, samo da sam blizu suparničkim vratima - govori Radonjić, koji je prošle sezone za Lokomotivu odigrao 36 utakmica, zabio je devet golova i imao pet dodavanja.

Linker
19. travanj 2024 06:14