CROPIX
U KIJEVU ČETIRI GODINE

BIVŠI DINAMOVAC O UGOVORU I PRILICI ŽIVOTA 'Ovo se ne odbija! Siguran sam da sam dobro odabrao, vjerujem da ću se nametnuti i dalje igrati za Vatrene'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2017. 18:13

Gotovo je, Josip Pivarić od sinoć je igrač kijevskog Dynama! Prošao je liječnički pregled, potpisao ugovor na čak četiri godine, a Dinamo će na ime tog transfera dobiti oko dva milijuna eura. Sve se odvilo dosta brzo, još prošlog tjedna činilo se da bi mogao put Turske, najkonkretniji je bio Konyaspor, ali onda se pojavila opcija za odlazak u Kijev. Pivarić je otišao u Ukrajinu, dva dana rješavao formalnosti i potpisao ugovor života.

- Iskreno, u subotu navečer sam čuo da je to ozbiljna opcija, već u nedjelju bio sam Kijevu. Rješavali smo neke detalje, znate kako to ide, bio sam na liječničkom, to je uvijek iščekivanje. Pogotovo meni, koji sam imao u karijeri dosta ozljeda, nikad ne znaš... Ali, sve je prošlo dobro i potpisao sam - javio se sinoć iz Kijeva Pivarić, rekavši da je kijevski Dynamo baš izazov kakvom se nadao i kakav je čekao.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Bilo je još nekih ponuda i priča, ali na kraju je stigla ova. Baš sam takvo nešto priželjkivao, izazov koji se ne može odbiti. Dynamo je veliki klub, siguran sam da sam dobro odabrao i da ću ovdje biti zadovoljan. Jasno, želim i mojem Dinamu u kojemu sam proveo 20 godina, sve najbolje. Na poziciji lijevog beka sad su Lecjaks i Sosa, obojica dobri igrači, siguran sam da neće s njima biti problema. Osobno, volio bio da se Sosa izbori za mjesto, da iskoristi potencijal. Veliki je potencijal, odličan dečko, koji zaslužuje priliku, nitko sretniji od mene da je u Dinamu i dobije.

Bio je to u Dinamu dan velikih vijesti, Ademi se vratio, Pivarić otišao?

- Da, tako je ispalo. Sretan sam zbog Arija, ali i zbog sebe, zbog Dinama.

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: Domagoj Antolic, Josip Pivaric, Ivan Fiolic, Ante Coric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nije razočaran time što je zadnjih mjesec dana bio na tribini, je li se bojao da će ova priča loše završiti, da neće pronaći klub i da će ostati u Maksimiru u drugom planu?

- Ne, nijednog trenutka se nisam toga bojao. Imam ljude koji me vode, vjerovao sam im, znao sam da ćemo svi zajedno pronaći rješenje koje je dobro za sve. Nisam ni razočaran, zašto bih bio, Dinamu sam zahvalan na svemu što mi je dao u životu, stvorio me kao igrača i uvijek ću biti njegov navijač.

U Kijevu će igrati zajedno s Domagojem Vidom.

- Da, Vida mi je već sad puno pomogao, upoznaje me s klubom i gradom.

Tako je završila i ta priča, Pivarić je našao novi klub. I to ne bilo koji klub, već ugledni kijevski Dynamo. I nije, kako su neki predviđali, otišao na mala vrata već u ozbiljno transferu, s reprezentativnim pedigreom.

- Vjerujem da ću se nametnuti, jasno da mi je želja i dalje igrati za reprezentaciju, mislim da u Kijevu to mogu i ostvariti.

Linker
24. travanj 2024 02:59