Screenshot Twitter Lille
U NOVOJ SREDINI

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA NAKON VELIKOG TRANSFERA ZA SN IZNOSI PRVE DOJMOVE 'Liga prvaka bila mi je san koji će se ovdje ostvariti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2019. 10:07

Domagoj Bradarić nekidan je potpisao je za francuskog prvoligaša Lille te tako, nakon Nikole Vlašića, postao drugi najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka. Splićani su inkasirali 7 milijuna eura.

Bradarić je za Hajduk skupio 25 službenih nastupa, a debitirao je u bijelom dresu 15. rujna 2018. godine u utakmici protiv Rudeša pod vodstvom trenera Zorana Vulića. Od 25 spomenutih službenih utakmica 23 puta se našao u početnom sastavu, a pri tom je upisao dvije asistencije. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni isprofilirao se u jednog od najboljih lijevih bočnih igrača 1. HNL. Posljednji put za Hajduk nastupio je u utakmici protiv Gzire United na Malti odigravši do 61. minute kada ga je s klupe zamijenio Ivan Dolček.

Učenje francuskog

Mladi hrvatski reprezentativac javio nam se s Lilleovih priprema za novu sezonu.

- Ma super su mi ovi prvi dani u Lilleu. Većina igrača su ili Francuzi ili Portugalci, ne priča se puno engleski. Ipak ima starijih kao što se Remy ili Pied, koji su igrali u Engleskoj, tako da se s njima najviše razgovaram. Mlada smo momčad, nema baš puno starijih momaka - kaže nam Bradarić.

Jeste li već nekoga angažirali za učenje francuskog jezika?

- Da, sve je već riješeno. Klub mi je organizirao učenje francuskog jezika, kad se vratimo u Francusku startam s učenjem. Idemo u Španjolsku za koji dan, a onda se mislim za sedam dana vraćamo u Francusku. Tada smo već lagano pred početak prvenstva.

Nego, znate li već gdje ćete stanovati, jeste li izabrali stan ili kuću?

- Baš se o tome dogovaram s klupskim menadžerom. Rekao sam mu što želim otprilike, pa mi on traži stambeni prostor.

Kakva vam je konkurencija na lijevom beku? Hoćete li igrati u Lilleu? Mislimo u udarnoj jedanaestorici?

- Nadam se da ću igrati. Tu sam doveden da igram. Tu je jedan momak iz Mozambika, Reinildo Mandava, kojeg je klub vratio s posudbe. Ništa, ja ću se boriti, a trener Galtier će odlučiti tko će igrati.

Velike ambicije

Kakve su ambicije kluba, jeste li razgovarali s trenerom i ljudima iz kluba na tu temu?

- Ambicije kluba za ovu sezonu su dosta velike. Žele napraviti uspjeh u Ligi prvaka. Slaže se dobra momčad, na mladu bazu dovedeno je nekoliko starijih igrača, dobro to sve izgleda.

Vi ste mladi otišli u inozemstvo, s tek 19 godina. Plašite li se da će to biti problem, svojevrsni hendikep? Mnogi mladi dečki su rano otišli, mnogi nisu uspjeli.

- Jest, mlad sam otišao. Isto tako znam za mnoge slučajeve kada mladi igrači nisu uspjeli. Međutim, ja vjerujem u sebe. Vjerujem da ću se uspjeti prilagoditi ovom nogometu. Meni je bilo san igrati Ligu prvaka, sad sam tu, u klubu sam lige Petice koji igra Ligu prvaka. Nadam se da ću uspjeti, da je moj potez bio odličan izbor.

Ne samo to, Bradarić igra na lijevom beku, ta pozicija je uvijek deficitarna, trenutačno je mladi reprezentativac, možda ga danas-sutra zamijeti i izbornik A vrste?

- Sigurno da je cilj svakog igrača nastupiti za hrvatsku reprezentaciju. Ja ću se ovdje nastaviti boriti, a s vremenom ćemo vidjeti kako će ići. Nego, ovdje ću igrati samo na poziciji lijevog beka. Ovdje se igra da se ‘šestica’ spušta, momčad je izvrsno taktički posložena, tako da će sve biti dobro.

Ne bih komentirao

Inače, Bradarić je kod izbornika mlade vrste Nenada Gračana igrao i na lijevoj krilnoj poziciji, a kod bivšeg trenera Hajduka Siniše Oreščanina, dok je ovaj bio trener druge momčadi, i na desnom krilu. Sad će biti samo na svojoj pravoj poziciji, na lijevom beku, tu je najbolji.

Jeste li u kontaktu s bivšim suigračima iz Hajduka?

- Jesam, jesam... Sa svima, odnos s ljudima iz Hajduka je super. Stalno se čujemo.

Kako komentirate ispadanje Hajduka od Gzire?

- Ne bih to komentirao...

I ne treba. On je sada na drugim nogometnim meridijanima, u sasvim drugoj priči. Vjerujemo da će uspjeti, da će pronaći svoj san u Francuskoj, u Ligi prvaka, danas-sutra i u Vatrenima...

Tempo na treninzima dosta je jači

Pitamo ga kako se snalazi na prvim treninzima s novim suigračima, s novom momčadi? Kakva je razlika u treninzima koje je imao u Hajduku, a koje sada ima u Lilleu?

- Ima dosta razlike. Na trenizima Lillea je dosta jači tempo. Međutim, kako je brži tempo, tako se i više griješi. Trebam se još malo priviknuti, ali nadam se da će sve biti dobro, u najboljem redu.

Može li pratiti taj jaki ritam treninga?

- Mogu podnijeti taj ritam treninga. Čak bih kazao da mi odgovara. Predviđam da mi neće trebati previše vremena za prilagodbu - istaknuo je Domagoj Bradarić. (do)

Linker
18. travanj 2024 08:31