Foto: Marko Todorov / CROPIX
PROMIJENIO KLUB

BIVŠI NAPADAČ RIJEKE PRESELIO U KINU Umjesto u Sesvetama sreću ponovno potražio na drugom kraju svijeta

Bivši napadač Šibenika, Rijeke, Hrvatskog dragovoljca i Sesveta Ivan Božić (33) ima novi klub
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 28. veljača 2017. 23:16

Sesvećani su na najbolji način zaključili pripremno razdoblje i pobjednički najavili nastavak drugoligaške utrke. Izabrancii trenera Bezera u Zagrebellu su nakon odlične igre nadvisili Zagreb 4:1, a briljirao je trostruki strijelac Tomislav Štrkalj.

Napadač na posudbi iz Osijeka trebao bi ovog proljeća biti udarna igla crveno-crnih, s obzirom da će nominalno pojačanje Ivan Božić nastavak karijere umjesto u Sesvetama, odraditi u Kini. Sada 33-godišnji Božić otišao je u 2. kinesku ligu, te postao novi igrač Dalian Transcendencea. Iskusnom napadaču ovo je već četvrta kineska destinacija, a u 1. HNL igrao je za Šibenik, Rijeku i Hrvatski dragovoljac.

Tako je Sesvetama glavna uzdanica ostao Štrkalj, koji je protiv zagrebaša pokazao predstavu kakva i dolikuje igraču s prvoligaškim pedigreom. No, nije samo on bio na visini zadatka. U sastavu gostiju nije bilo slabog pojedinca, a također vrijedi izdvojiti napadača Filipovića, veznjaka Begonju, dok su u obrani bez pogreške odigrali trojica talentiranih mladića Kontek, Džijan i Vukadin.

Ivan Božić (lijevo)
Ivan Božić (lijevo) / Foto: Vojko Basic / CROPIX
Ivan Božić (lijevo)

Ivan Božić (lijevo)

To što je Zagreb nastupio nominalno “s drugom postavom” najmanji je problem Sesvećana, uostalom, u redovima domaćina nastupio je i postigao jedini pogodak napadač Nikola Gaćeša, u čijim je nogometnim kvalitetama nepotrebno razglabati.

Šteta je samo što je ova prijateljska utakmica bila ponekad previše nervozna i naelektrizirane atmosfere, a posebno to vrijedi za završnicu prvog poluvremena, kada je nezadovoljan suđenjem predsjednik i trener Zagreba Dražen Medić nepotrebno želio povući svoju momčad s travnjaka. U subotu na stadion Svetog Josipa Radnika u premijeri nastavka 2. HNL, stiže druga momčad Dinama, a optimizma u sesvetskim redovima očekivano ne manjka.

- Žao nam je što nas je napustio Božić, ali koga nema, bez njega se može i mora. Postigao sam tri pogotka i nadam se da je ovo uspješna najava proljeća, kako za mene, tako i za kompletnu momčad Sesveta. Naš cilj je ostati u vrhu ljestvice gdje nam je po kvaliteti sasvim sigurno i mjesto - kazao je glavni sesvetski napadački adut Tomislav Štrkalj.

Linker
26. travanj 2024 07:13