Jörg Schüler/Getty Images
SJAJNO SE SNAŠAO

BORUSSIA DORTMUND U LOVU NA NOVI SJAJAN POSAO Barcelona im je prodala ubojitog strijelca, hoće li i Real svoju zvijezdu!?

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. veljača 2019. 11:49

Veliki posao u posljednja dva prijelazna roka napravila je Borussia Dortmund. Vodeća momčad Bundeslige pročistila je svlačionicu, riješili su se igrača koji nisu ispunili očekivanja, a imali su visoke ugovore, poput Jarmolenka, Schürrlea, igrače koji su zašli u četvrto desetljeće - Sokratis i Castro prodani su za solidan iznos, a doveli su čitav niz mladih igrača, te sjajne defenzivne veznjaka Witsela i Delaneyja, dvojac koji je jedan od razloga uzleta crno-žutih i rekordnog učinka u prvenstvu.

Ovih dana zgotovljen je još jedan posao, Paco Alcacer i službeno je sada igrač Borussije, koja ga je otkupila od Barcelone za 23 milijuna eura. Napadač je stigao krajem ljeta na posudbu, a oduševio je odmah, zabijao je kao na traci. U jednom trenutku imao je nevjerojatan prosjek od 25 minuta potrebnih za gol. Čak 10 od 12 prvenstvenih pogodaka zabio je ulazeći s klupe.

Jasno da su u Borussiji željeli otkupiti njegov ugovor, Alcaceru je tek 25 godina, pa se idealno uklapa u viziju koju forsiraju čelnici kluba sa Signal Iduna Parka. Ni napadač nije bio imun na želju novog kluba, svjestan da u Barceloni nikada ne bi dobio prigodu pored svih zvijezda koje imaju Katalonci.

Bonusi i postotak

Borussia je tako osigurala željenog napadača, Alcacer je potpisao do 2023. godine, a osim spomenute fiksne odštete, Barcelona može zaraditi još dodatnih pet milijuna na ime bonusa. Osim toga, ako Borussia proda Alcacera, Kataloncima će pripasti pet posto odštete.

Nakon što su riješili njegov ostanak, čelnici Borussije krenuli su u novi posao. Počeli su pregovore s Realom oko otkupa ugovora Achrafa Hakimija. Marokanac je također stigao u Dortmund na posudbu i to dvogodišnju, a sjajnim igrama nametnuo se od prvog dana. Inače, po vokaciji desni branič, još bolje se snašao na suprotnom boku potpuno istisnuvši iz momčad Marcela Schmelzera, čovjeka koji je tu poziciju držao posljednjih osam sezona.

Hakimiju je tek 20 godina i jasno je zašto su u Dortmund zapeli za njega, pitanje je samo hoće li madridski Real pristati na prodaju.

Linker
19. travanj 2024 15:02