Reuters / John Sibley Livepic
SPREMA MU SE NOVA ULOGA

BUFFON SE NAKON SAMO JEDNE SEZONE VRAĆA KUĆI!? Talijani otkrili Juventusov plan za legendarnog vratara, javio se i njegov agent

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2019. 10:15

Jedna od glavnih vijesti u talijanskim medijima je povratak Gianluigija Buffona u redove Juventusa.

Legendarni 41-godišnji vratar napustio je PSG nakon samo jedne sezone, a Talijani pišu da bi se u 'Staru damu' trebao vratiti kao zamjena za Wojciecha Szczesnyja. Igračka karijera bi mu, kako tvrde tamošnji mediji, trajala još jednu sezonu nakon čega bi se priključio trenerskom timu Maurizija Sarrija ili bi dobio neku od funkcija u klubu.

Da se nešto kuha, potvrdio je i njegov agent Silvano Martina za Sportitalia.

"U ovim je trenucima to još uvijek samo ideja", kratak je bio Martina.

REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS

Buffona se posljednjih tjedana povezivalo s još nekoliko klubova. Spominjali su se tako Porto, Parma, Brescia i Atalanta.

La Gazzetta dello Sport ima pak informacije po kojima je predsjednik Juvea Andrea Agnelli osobno uključen u pregovor s Buffonom. On predlaže ugovor vrijedan četiri milijuna eura po sezone te preuzimanje neke od ranije spomenutih funkcija iza 2020. godine.

Buffon je karijeru započeo u Parmi gdje je proveo šest godina, a potom je 17 godina bio član Juventusa. U dresu Parme je osvojio tri trofeja pri čemu i Kup UEFA (1999), dok je na vratima torinske 'Stare dame' osvojio čak 19 trofeja pri čemu devet naslova talijanskog prvaka.

Vrhunac karijere imao je 2006. kada je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka.

Linker
20. travanj 2024 15:23