Lars Baron/Bongarts/Getty Images
NIKAD NISU 'KLIKNULI'

ČOVJEK KOJEG SU HRVATSKA I VATRENI DOBRO ZAPAMTILI: 'KOVAČ ME NIJE PUSTIO DA ODEM' Europski prvak otkrio kako mu je Hrvat upropastio veliki transfer

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2019. 16:13

Sjećate se Renata Sanchesa? Bivši igrač Bayerna, a današnji član Lillea, bivši osvajač nagrade 'Golden Boy', otvoreno se požalio kako ga je bivši trener Bavaraca Niko Kovač zaustavio u ostvarenju velikog transfera.

Sanches je u Bayern stigao 2016. godine za 35 milijuna eura odštete iz Benfice nakon Eura 2016. na kojem je u osmini finala briljirao u okršaju protiv Vatrenih (pobjeda Portugala 1:0), te je izabran za najboljeg igrača utakmice. Međutim, ovaj 22-godišnji veznjak u Münchenu nikad nije dosegao razinu koja se od njega očekivala. U kolovozu ove godine realizirao je transfer u Lille i postao najskuplje pojačanje kluba u povijesti (25 milijuna eura odštete), a sada je otkrio kako je godinu ranije imao priliku realizirati puno zvučniji transfer.

"Istina je da sam na stolu imao ponudu PSG-a. Ali moj bivši trener Niko Kovač me nije želio pustiti", rekao je Sanches u televizijskom šou Telefoot.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group E - Benfica v Bayern Munich - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - September 19, 2018  Bayern Munich coach Niko Kovac with Renato Sanches at the end of the match   REUTERS/Pedro Nunes - RC18D7BCD280
Reuters

"Znam da PSG ima problema u veznoj liniji, ali to nije naš problem. Uvjeren sam da će Renato odigrati puno utakmica u sljedećih šest mjeseci", citira Sport Bild tadašnju izjavu Kovača.

I zaista, Sanches je u sezoni odigrao 27 utakmica, ali uglavnom ulazeći s klupe.

Kako bilo, mladom talentiranom Portugalcu propao je veliki transfer u PSG, ali u redovima novog kluba osjeća se jako dobro.

"Volim ovaj grad i volim igrati za Lille. To je dinamičan grad, momčad je mlada i imam dobre suigrače", objasnio je Sanches.

Linker
25. travanj 2024 13:46