Getty Images
TRAS U ZADNJI ČAS

'CRVENI VRAGOVI' POTROŠILI NAJVIŠE U ENGLESKOJ, ALI IM NIJE DOSTA United brži od Reala - dolazi ogromno pojačanje od 100 milijuna eura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2019. 23:44

Dva su dana ostala do završetka ljetnog prijelaznog roka u Engleskoj kojeg za sada možemo nazvati netipičnim. Manchester City je dovodio igrače za popunu momčadi, ne kao prava pojačanja, Liverpool nije doveo nikoga, Chelsea nije ni mogao jer je pod FIFA-inom suspenzijom, a Arsenal i Tottenham su se zadovoljili s po jednim 'velikim' pojačanjem – Nicolasom Pepeom (Arsenal), odnosno Tanguyjom Ndombeleom (Tottenham). Naravno da se do četvrtka do 18 sati može puno toga promijeniti, ali trenutno je najveći potrošač u Premier League u ovom prijelaznom roku – Manchester United.

'Crveni vragovi' su ovog ljeta potrošili 159 milijuna eura, a na Old Traffordu su sve uložili u obranu. Tako je Harry Maguire postao najskuplji stoper svih vremena s plaćenom odštetom od 87 milijuna eura, a Aaron Wan-Bissaka je s 55 milijuna postao najskuplji desni bek svih vremena. Za 21 milijun eura došao je i lijevi bek, Daniel James iz Swansea pa će Ole Gunnar Solskjaer u sljedeću sezonu ući s gotovo potpuno izmijenjenom obranom.

No, to ne bi trebalo biti sve. Naime, Sky Sports javlja kako Manchester United priprema ponudu za Tottenhamovog Christiana Eriksena! 'Crveni vragovi' žele pojačati vezni red iz kojeg je otišao Ander Herrera u PSG, a moguće je da Old Trafford napusti i Paul Pogba. No, Sky Sports javlja kako Eriksenov transfer nije ovisan o Pogbinom odlasku, odnosno da United želi dovesti danskog reprezentativca bez obzira na sudbinu Francuza.

Službena ponuda za Eriksena još uvijek nije poslana, a Tottenham ga je zainteresiran prodati jer on ulazi u posljednju godinu ugovora. Dugo vremena se oko Eriksena spominjao Real Madrid, ali sada se u igru uključuje i Manchester United. Tko god da uspije nagovoriti Spurse da prodaju igrača koji je stigao iz Ajaxa prije 6 godina, morat će dobro 'odriješiti kesu'. Odšteta sigurno neće biti manja od 100 milijuna eura, koliko Transfermarkt procjenjuje Eriksena.

Linker
22. travanj 2024 21:45