Matija Djanjesic / CROPIX
NISU IM PROMAKLE DOBRE IGRE

DALIĆ GA POZVAO U REPREZENTACIJU, A ONDA POČELE PLJUŠTATI PONUDE Našao se na radaru francuskih i turskih prvoligaša, na meti skauta i njegov suigrač

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 01:12

Europa je pokrenula riječki izlazni mercato, kako smo doznali, utakmice protiv Aberdeena i Genta napravile su puno po pitanju interesa za igrače Rijeke i na Rujevicu su već stigli neslužbeni upiti koji bi idućih (tje)dana mogli prerasti i u nešto konkretnije.

Naravno, u riječkom prvoligašu nisu željeli ništa komentirati budući da je sav fokus na uzvratu protiv Genta, ali čim nisu demantirali ovakve priče, jasno je da se iza kulisa nešto doista i događa.

Što konkretno? Prema izvorima kojima raspolažemo, Antonio Mirko Čolak nalazi se na radaru dvaju turskih i dvaju francuskih klubova, Bešiktaš, Fenerbahče, Rennes i Nantes navodno su pokazali najozbiljniji interes za njegovim uslugama, gledali su ga na posljednjim utakmicama i rado bi ga vidjeli u svojim redovima ako se dogodi ponuda koja će zadovoljiti klub i igrača.

Rijeka, 180819.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. lige, HNK Rijeka - Osijek.
Na fotografiji: Antonio Mirko Colak i Bosko Sutalo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Ništa čudno, Čolak igra u sjajnoj formi na početku sezone, redovito zabija, a sama činjenica da mu je izbornik Zlatko Dalić uručio pretpoziv za reprezentaciju ide u prilog kvaliteti njegove igre, što, očito, nije promaklo ni inozemnim interesentima.

I na njemu priča ne staje, navodno se ovih dana očekuje ponuda i za Darija Župarića. U njegovu slučaju najozbiljniji su interes do sada pokazali Sparta Prag i Mainz, pa bi se i tu uskoro moglo dogoditi nešto konkretnije.

Rijeka, 080518.
Stadion Rujevica.
Utakmica 34. kola Hrvatski Telekom 1. HNL, HNK Rijeka - Inter - Zapresic.
Na fotografiji: Dario Zuparic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
Župarić

Naravno, to ne znači nužno da će Rijeka uoči Genta ostati bez dva ključna igrača, prilično je izvjesno da će obojica odraditi još iduću utakmicu u dresu Rijeke, a onda je sve moguće... Naravno, obojica su čvrsto vezana ugovorima i nisu pokazivala namjeru da pod svaku cijenu žele otići ovog ljeta, ali ako bi od njihovih transfera Rijeka inkasirala ukupno pet milijuna eura, stvar bi se mogla realizirati.

Linker
16. travanj 2024 12:57