Getty Images
BUDUĆNOST HR NOGOMETA

DALIĆEV REPREZENTATIVAC PRELOMIO - NIŠTA OD VELIKOG TRANSFERA! Mlada zvijezda Vatrenih se riješila najvećeg problema i za SN objasnila konačnu odluku!

JOSIP BREKALO ZA SN Iako je Benfica bila spremna dati 20 milijuna eura za hrvatskog ofenzivca, novi čovjek na klupi Vukova dao mu je nadu u veću minutažu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2019. 18:25

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo karijeru nastavlja u svom aktualnom klubu Wolfsburgu! Bez obzira što ga je Benfica bila spremna platiti 20 milijuna eura, što su ga htjeli Milan, Sporting i Sampdoria, Brekalo ostaje u rosteru Vukova s kojima ga ugovor veže do kraja lipnja 2023. godine. Jučer nam se javio s priprema svog kluba:

- Eto, bit ću sasvim kratak. Pričao sam s ljudima iz kluba i s trenerom, kazali su mi da ću imati press konferenciju, pa onda nema smisla da sada duljim, trebaju se poštovati klupska pravila. Dakle, ostajem u Wolfsburgu!

WOLFSBURG, GERMANY - FEBRUARY 16:  Josip Brekalo of VfL Wolfsburg is challenged by Aaron of FSV Mainz during the Bundesliga match between VfL Wolfsburg and 1. FSV Mainz 05 at Volkswagen Arena on February 16, 2019 in Wolfsburg, Germany.  (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Objasnio je i zašto...

- Zadovoljan sam s načinom rada, sa sustavom igre koji sada prakticiramo. Radi se o vrlo ofenzivnom stilu, što meni jako odgovara. Trener Oliver Glasner je super trener, siguran sam da ću napredovati i naći svoju poziciju. Wolfsburg igra Europsku ligu ove sezone, bit će puno utakmica, tako da ću sigurno imati svoju priliku - kazao nam je Brekalo.

Tako Dalićev reprezentativac ipak ostaje u Bundesligi. Svi znamo velike kvalitete hrvatskog ofenzivca, mladog momka (21 godina) koji je budućnost nacionalne vrste i hrvatskog nogometa. Zato smo logično prošle sezone postavljali pitanje - iz kojeg razloga ga nema u udarnom sastavu Wolfsburga? S obzirom na to da je bio dio reprezentacije koja je doprvak svijeta, sasvim je jasno da je hrvatsku nogometnu javnost zanimalo što se događa. Brekalo je prevrijedan igrač da bi sjedio na klupi Wolfsburga. Njegov problem zvao se bivši trener Vukova Bruno Labbadia.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji:  Josip Brekalo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Brekalo

Nije mu bilo jasno

- Iskreno, ne znam zašto ne igram i zašto sjedim na klupi! Zdrav sam, spreman sam, dobro treniram, posljednju utakmicu na kojoj sam nastupio odigrao sam dobro. Nakon nje više nisam igrao. Trudim se na treninzima, ali nisam dobio šansu - pričao nam je Brekalo početkom svibnja ove godine. Objašnjavao je svoj status:

- Promijenjen je sustav igre, igramo 4-4-2 bez krilnih igrača. No, ja i dalje čekam svoju šansu, ništa ne ne može pokolebati. Apsolutno vjerujem u sebe, a i dodatno radim na sebi. Da ne pričam u celofanu, držim da zaslužujem igrati u udarnom sastavu Wolfsburga. Za hrvatsku reprezentaciju sam igrao dobre utakmice. Željno očekujem novo okupljanje hrvatske A reprezentacije, a nakon toga Europsko prvenstvo mladih - rekao je tada.

Ništa ga i nije pokolebalo. Na Euru mladih je, uz Vlašića, bio najbolji igrač Gračanove vrste. Već nakon tog prvenstva klubovi spomenuti na početku teksta jurnuli su po njega. Međutim, Austrijanac Glasner, koji je zamijenio Labbadiju (dosad je vodio LASK iz Linza), imao je plan za Brekala, zna on koliko mu je to važan igrač. Tako je ispalo da naš reprezentativac ostaje u Wolfsburgu. Gotovo smo sigurni da će biti krucijalni igrač iduće sezone.

Linker
19. travanj 2024 23:08