Screenshot Sportske novosti
STIGLA JE POTVRDA

DAN KOJI NA POLJUDU DUGO NEĆE ZABORAVITI: NAKON IZVANREDNE KONFERENCIJE ZA NOVINARE STIGLA VELIKA VIJEST Pao najunosniji transfer u povijesti Hajduka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2019. 21:14

Stigla je službena potvrda - Domagoj Bradarić novi je član francuskog prvoligaša Lillea. Lilleov interes za ovog 19-godišnjeg Hajdukovog lijevog beka pojavio se još prije nekoliko mjeseci, pregovori su nastavljeni oovog ljeta, da bi posao u petak poslijepodne bio i službeno zaključen.

Splitski klub će za mladog hrvatskog reprezentativca, koji je nedavno nastupio na Europskom prvenstvo do 21 godine u San Marinu i Italiji, dobiti sedam milijuna eura fiksne odštete uz još neke moguće bonuse, a Bradarić je potpisao ugovor na pet godina i tako postao najunosniji transfer u povijesti Hajduka.

Naime, iako je Nikola Vlašić prodan za veći ukupni iznos nego Domagoj Bradarić, transfer lijevog beka Hajduka donijet će u poljudsku blagajnu najviše novaca. Hajduk će od transfera mladog kapetana dobiti oko sedam milijuna eura, ali s bonusima bi trebao izbiti na vrh.

Primjerice, od transfera Nikole Vlašića (8,7) i Nikole Kalinića (7) Hajduk je dobio manje od po šest milijuna eura, a od transfera Ante Palaverse točno 6 milijuna.

Bradarić za Hajduk je nastupio u ukupno 25 utakmica, a debitirao je u bijelom dresu 15. rujna 2018. godine u utakmici protiv Rudeša pod vodstvom trenera Zorana Vulića. Od 25 utakmica 23 puta se našao u početnom sastavu, a upisao je dvije asistencije. Posljednji put za Hajduk nastupio je u utakmici protiv Gzire United na Malti odigravši do 61. minute kada ga je zamijenio Ivan Dolček, a posljednjih nekoliko dana proveo je u Fransukoj kako bi kompletirao transfer u Lille.

Ovaj klub će u sljedećoj sezoni igrati u Ligi prvaka, budući da je u prošloj sezoni osvojio drugo mjesto na tablici Ligue 1, sa 16 bodova manje od nedodirljivog Paris SG-a.

- Prvi osjećaji nakon dolaska u Lille su odlični. Riječ je o klubu velikih ambicija, koji će sljedeće sezone nastupiti u Ligi prvaka i sretan sam što sam došao ovdje, pokušat ću pomoći da ostvarimo što bolje rezultate - rekao je Bradarić po potpisu za Lille.

Linker
24. travanj 2024 16:01