Foto: Duje Klaric / CROPIX
KUCNUO JE ČAS

DAN VELIKOG HAJDUKOVOG TRANSFERA Englezi objavili veliku vijest, ali otkrivaju i jedan detalj - čim potpiše, ide na posudbu!?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 20:53

Najbolji nogometaš Hajduka 19-godišnji Nikola Vlašić karijeru bi trebao nastaviti u engleskom premierligašu Evertonu, a vrijednost transfera je devet milijuna funti.

Britanski Sky je u utorak navečer objavio da je Everton zaključio transfer Nikole Vlašića te da su dva kluba dogovorila odštetu od oko 9 milijuna funti (9,7 milijuna eura).

Na dolasku Vlašića inzistirao je trener Evertona Ronald Koeman, koji se uživo mogao uvjeriti u njegovu kvalitetu u utakmicama posljednjeg pretkola Europske lige.

I dnevni list Liverpool Echo koji posebno prati Everton i Liverpool posvetio je ogroman prosto Nikoli Vlašiću i njegovoj životno-sportskoj priči prateći tijek karijere, piše Slobodna Dalmacija. Od trenutka kada je sa 16 godina debitirao za Hajduk proglašen je najvećom nadom hrvatskog nogometa što je za mladića bio ogroman teret u razvoju.

Jedna od epizoda vezana je za događaj od prije dvije godine kada je Tottenham ozbiljno zagrizao i kao zamjenu za Luku Modrića želio upravo dovesti mladog Splićanina. Usporedbe s Modrićem su tijekom karijere bile česte. Upravo zbog tog transfera u Tottenham i razlog zbog čega već ovaj talent nije na otoku, “krivac” je otac Joško. Tada je odbio odlazak u London za svog sina smatrajući da je za njega to prerano. Iako je to bila velika prilika, Echo smatra da je Joško riskirao, ali i pogodio.

Posebno poglavlje Echo je posvetio cijeloj obitelji Vlašić, od oca Joška, atletskog desetobojca koji je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 1983. godine. Majka Venera se bavila nordijskim trčanjem i košarkom, a sestra Blanka je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis i osvajačica srebrne medalje u Pekingu 2008. godine. Kao i nju i Nikolu je trenirao otac, doduše na samom početku karijere, a jednom je rekao da je mali zabio 30.000 golova prije nego što je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Inače Echo izdvaja jedan zanimljivi detalje cijeloj posla oko potpisa ugovora s Vlašićem. Njega baš želi dovesti Ronald Koeman, uvjerivši se još jednom iz prve ruke da je riječ o kvalitetnom igraču.

Pregovori su u tijeku, “na stolu” je bila ponuda od osam milijuna funti (nešto više od devet milijuna eura), ali je još jedan podatak s kojim raspolaže Echo posebno upao u oči. To je da bi Nikola Vlašić nakon potpisa za Toffees mogao bi odmah biti poslan na posudbu. Gdje ? To se još ne zna, o tim opcijama se još ne razmišlja.

Linker
17. travanj 2024 13:59