Giuseppe Bellini/Getty Images
VELIKANI STOJE U REDU

DANI OLMO SELI U JEDAN OD NAJVEĆIH KLUBOVA SVIJETA!? Nakon fantastičnog nastupa na Euru engleski gigant za Dinamovog dragulja nudi 40 milijuna eura

NADMETANJE JE POČELO Nakon osvajanja europskog zlata sa Španjolskom ‘do 21’, mladi dinamovac može očekivati transfer iz snova, a Englezi su već na pragu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. srpanj 2019. 10:01

Španjolski junak Europskog prvenstva mladih Dani Olmo jučer je stigao u svoju rodnu Terrassu, gradić pokraj Barcelone. Namjerava se odmarati neko vrijeme, makar je pitanje koliko će u tome uspjeti, jer uskoro bi se trebala riješiti njegova nogometna budućnost. Odlazak iz Dinama se bliži, transfer je pred vratima. Jučer smo iz dobro obaviještenih izvora načuli da je za Olma vrlo ozbiljno “zagrizao” nogometni velikan - Manchester United!

U moru klubova koji se spominju oko Olma, pomislili smo u prvi trenutak da se radi samo o još jednom zanimanju za sjajnog dinamovca, da to valja evidentirati, ali da sad nije potrebno od toga stvarati priču koja bi imala obrise “transfera koji je jako blizu”. Međutim, onda je tijekom dana stigla ista informacija od jednog engleskog neovisnog izvora, što je značilo da priča ima itekako ozbiljne konture.

Zato smo nazvali Olmova zastupnika Andyja Baru, koji je u nedjelju bio na finalu, te nakon toga skupa s Danijem i njegovom obitelji slavio naslov prvaka Europe. Bara je čovjek koji je Olma doveo u Dinamo iz Barcelone, ali osim što mu je menadžer, prisni mu je prijatelj, praktički, dio Olmove obitelji. Na naše konkretno pitanje je li istina da je Manchester United ozbiljno zainteresiran za dovođenje Danija Olma, samo se nasmijao...

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Izet Hajrovic, Dani Olmo, slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

- U ovom trenutku to ne mogu komentirati!

Chelsea, Arsenal...

Kad dobijete takav odgovor od menadžera, onda vam je jasno da je stvar vrlo ozbiljna te da ima podlogu. Baru poznajemo dugo godina, uvijek je na pitanja odgovarao s “da” ili “ne”, a kad je odgovorio kako je odgovorio, priča s Manchester Unitedom postala je zaista zanimljiva. Prema našim informacijama, slavni klub iz Manchestera bio bi spreman Dinamu isplatiti odštetni zahtjev od 40 milijuna eura.

Uz dodatak da je engleski klub već prije pratio Olma i pokazivao naznake da bi mogao odaslati ponudu, no Danijeve prezentacije na Euru bile su šlag na tortu, te su dodatno potvrdile ono što je struka s Old Trafforda znala o Olmu. Manchester United počeo je s velikom obnovom momčadi, a prvi potez bio je kupnja Aarona Wan-Bissake, desnog beka iz Cristal Palacea, koji je također igrao na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, no samo jednom, protiv Rumunjske. U utakmicama s Francuskom i Hrvatskom nije ulazio u igru. Njega je društvo s Old Trafforda platilo 55,8 milijuna eura. Za razliku od njega, Olmo je bio istinska zvijezda Eura, konačno, proglašen je i najboljim igračem finalne utakmice.

Naravno, to što se Manchester United zanima za Olma, ne znači da će mladi Španjolac završiti na Old Traffordu. Ima još dosta klubova koji iskazuju zanimanje, poglavito iz Premiershipa i Bundeslige. Između ostalih radi se o Chelseaju, Liverpoolu, Arsenalu, Borussiju Dortmund, Bayeru iz Leverkusena Bayernu... Ima zanimanja iz Serie A, tu su u vrhu Inter i Milan, a saznajemo da se je interes pokazao i PSG. Po onome što znamo, Dani bi karijeru najradije nastavio u Premiershipu ili Bundesligi.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Bassel Zakaria Jradi, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Dogovor klubova

- Sad će početi ozbiljni razgovori, u konačnici odlučuje Dinamo! I Olmo, naravno. Ja sve što imam od zainteresiranih klubova šaljem u Dinamu, a kad se klubovi dogovore, ja onda dolazim dogovoriti uvjete za Danija. U ovom trenutku Dani može igrati u svakom klubu, to je pokazao na Euru. I u svakom klubu će biti pojačanje. A kad već govorimo o Manchester Unitedu, on nema takvog igrača kao što je Olmo - kaže nam Bara.

Lansiran u orbitu

Dani Olmo će svakako biti najskuplji transfer u povijesti Dinama. I to debelo najskuplji. Pitanje je tko će uopće moći dostići tu svotu koju će modri klub inkasirati za Olma. Također je bitno napomenuti da klubovi koji žele Olma vrlo dobro znaju ne samo njegove igračke, nego i ljudske kvalitete. Kako kažu naši izvori, posebno im se dopala njegova odluka da iz Barcelone dođe u Dinamo, kako bi što prije pronašao svoju šansu. Svi se dive činjenici da je mladić za svoj nogometni uspon izabrao HNL ligu koja ne kotira visoko u europskim okvirima. S obzirom na to da je danas svijet globalno selo, te svaka izjava ugleda svjetlo dana na svim meridijanima, Dani ima komplimente za one koje stavlja u eter. Svaka je smislena i odmjerena, a posebno je upala u oko ona posljednja u kojoj je kazao da ga je upravo Dinamo lansirao u nogometnu orbitu.

Linker
20. travanj 2024 12:12