REUTERS/Gleb Garanich
NOVI IZAZOV ZA IKONU

DARIJO SRNA NA PRESS KONFERENCIJI SLUŽBENO POTVRDIO KRAJ IGRAČKE KARIJERE I NOVI POSAO 'Ponosan sam na sve...Vratio sam se kući!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2019. 17:38

Ono o čemu se pisalo tijekom jučerašnjeg dana, danas je dobilo i svoju službenu potvrdu - Darijo Srna okončao je igračku karijeru. Potvrdio je to legendarni Vatreni na početku press konferencije koja se održala u Kijevu.

Srna će i dalje ostati vezan uz nogomet, ali imat će jednu novu ulogu. Kao što smo već i jučer otkrili, bivši kapetan hrvatske reprezentacije od sada će biti pomoćni trener Luisu Castru.

"Htio bih zahvaliti ovim putem svojim roditeljima, braći, supruzi, djeci i ljudima koji su bili uz mene cijelu moju karijeru. Bez njih bi bilo jako teško napraviti ovo što sam ja napravio. Ponosan sam na sve njih, ponosan sam na sebe. U svom životu ništa ne bih mijenjao. Zahvaljujem se svim trenerima koji su me vodili kroz karijeru. Svatko od njih je dao svoj doprinos u mojem razvoju. Bilo je lijepih, ali bilo je i ružnih trenutaka. No, to je sve dio života. Ponosan sam na sve. Vratio sam se kući, vratio sam se u svoj Šahtar kojem ću pokušati pomoći na drugoj funkciji", poručio je Srna na početku press konferencije.

GETTY

Srna je aktualni rekorder po broju nastupa za Hrvatsku (134 utakmice, od toga 68 kao kapetan!), puna je dva desetljeća u profesionalnom nogometu, a u karijeri je promijenio samo tri kluba - Hajduk, Šahtar i Cagliari.

U klubu iz Donjecka već je kao igrač proveo čak 15 godina. Bio je ljubimac navijača i klupskoga predsjednika Rinata Ahmetova, klupski rekorder u broju odigranih utakmica (536 u svim natjecanjima, zabio je 49 golova i osvojio čak 26 trofeja!) Bio je jedan od ključnih nogometaša momčadi koja je ostavila trag u europskim klupskim natjecanjima (osvajanje Kupa UEFA-e 2009. godine), neprijeporno jedna od najvećih klupskih legendi, o čemu govori i podatak da je ukrajinski klub prvi put u svojoj povijesti “umirovio” dres s nekim brojem - nitko, naime, u Šahtaru više nikad neće odjenuti majicu s brojem 33, sa Srninim brojem...

Linker
19. travanj 2024 17:29