Damien da Silva (lijevo)
 REUTERS/Pascal Rossignol
O TOME SE ŠUŠKA

DINAMO DOBIVA NOVOG ZAPOVJEDNIKA OBRANE? Upoznajte igrača iz jedne od najjačih liga svijeta koji bi trebao biti adut Modrih u pohodu na Ligu prvaka

NOVO POJAČANJE Prvak Hrvatske trebao bi dobiti zapovjednika obrane iz Ligue 1
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. svibanj 2018. 18:20

Je li Damien da Silva Dinamovo pojačanje, novi zapovjednik obrane za napad na Ligu prvaka?

Pisali smo ranije da je taj stoper, bivši francuski mladi reprezentativac, ozbiljna opcija, da su Modri u pregovorima s njim i njegovim zastupnicima i da bi se taj posao mogao realizirati. U Maksimiru pušu na hladno, ne žele službeno potvrditi da se išta događa, zagonetno se smješkaju. Definitivno, s Da Silvom se razgovara, možda već tijekom ovog tjedna i stigne u Zagreb.

Napunio trideset

Damien da Silva nedavno je napunio 30 godina, a u Caenu, gdje svlačionicu dijeli s našim Ivanom Santinijem, igra od 2014, iza njega je veliko iskustvo u Ligue 1. Ove je sezone odigrao čak 35 utakmica u najjačem francuskom društvu, zabio četiri pogotka i jedan je od najzaslužnijih što je Caen ostao prvoligaš. Igrao je i u subotu u remiju (0:0) protiv PSG-a, tim je bodom Caen definitivno potvrdio prvoligaški status i izbjegao doigravanje, pa je uslijedilo veliko slavlje u klubu i svlačionici. A onda je pred medijima Da Silva potvrdio da napušta Caen.

- Moj je ciklus u Caenu završio. Ovdje sam proveo četiri prekrasne godine i sad je vrijeme za nove izazove. Kamo ću, vidjet ćemo, hoće li to biti neka avantura u inozemstvu ili u nekom drugom francuskom klubu, još ne znam. Sve je moguće - rekao je Damien da Silva nakon utakmice protiv PSG-a.

Igrao je prije u Niortu, Chateaurouxu, Rouenu i Clermontu, a na Transfermarktu je njegova vrijednost 4,5 milijuna eura. Naravno, Dinamo ni u snu ne bi toliko mogao - ni želio - platiti za Da Silvu; njemu upravo istječe ugovor u Francuskoj i u Maksimir bi došao kao slobodan igrač.

- Ne bih bio sretan da napuštam klub koji je ispao u drugu ligu, nismo to ni zaslužili. Ovako odlazim sretan, s lijepim uspomenama. Vrijeme je za nove stvari, želim napredovati, ja sam sportaš - dodao je Da Silva.

Pitali su ga ima li već nešto konkretno u vidu.

- Nisam ništa ni s kim potpisao, ali pregovaram, imam nekoliko opcija!

Dinamo je, kažu informacije, glavna opcija. Međutim, znate kako je, dok posao nije završen, nitko ne želi ništa potvrditi, pogotovo u ovakvim slučajevima, kad je riječ o slobodnom igraču, koji sam najavljuje da je otvoren za nove izazove. Ne sumnjamo da je Da Silva već jučer imao nekoliko novih upita i ponuda, jer riječ je o primamljivoj “robi”. Uvijek se sjetimo Soudanija, koji je imao već sve dogovoreno s Dinamom, čak i rezerviranu avionsku kartu za Zagreb, a onda je zabio gol Benfici u finalu Kupa, za trofej, i idućih nekoliko sati pokušali su ga preoteti mnogi klubovi. Da nije već sljedeći dan stigao u Zagreb na potpis, tko zna bi li ikad došao u Dinamo. Zato, dok ne bude gotovo - oprez!

Linker
24. travanj 2024 12:15