Francois Moubandje (desno) u dresu Toulousea
 REUTERS
GAVRANOVIĆEV SUIGRAČ

DINAMO DOVEO NAJVEĆE POJAČANJE OVOG LJETA Potpisao švicarski reprezentativac koji je bio i na SP-u u Rusiji!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. srpanj 2019. 01:26

Na kraju će ipak Jacques Francois Moubandje (29) postati novi lijevi bek Dinama ako u ponedjeljak uspješno prođe liječnički pregled. Nakon što je Federico Ricca odgodio razgovor o dolasku u modri klub radi drugih opcija, Modri su se opet okrenuli švicarskom reprezentativcu o kojem smo pisali prije otprilike dva mjeseca. Naime, tada smo mislili da sigurno dolazi u plavi dom, ali je i on navodno ima neke druge opcije. Taj sad već bivši igrač Toulousea po Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura.

Kao slobodan igrač dolazi bez odštete. U nedjelju je potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom, ako sve prođe OK na liječničkom već u ponedjeljak će biti predstavljen javnosti. Radi se o švicarskom reprezentativcu podrijetlom iz Kameruna, koji je zadnjih šest sezona bio član francuskog Toulousea, koji zadovoljava i Bjeličin kriterij visine (taman je na graničnih 180 cm), a u plavoj svlačionici susrest će poznato lice Marija Gavranovića.

Moubandje ima 21 nastup za Švicarsku, bio je među 23 na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali je ostao bez nastupa, kao i na lipanjskom Final Fouru Lige nacija, a u skupini tog natjecanja igrao je s Gavranovićem u pobjedi 2-1 na Islandu. Rođen je 21. lipnja 1990. u najvećem kamerunskom gradu Douali, gdje i dan danas financijski pomaže sirotišta, a kad je imao osam godina s roditeljima i braćom preselio je u Ženevu. U međuvremenu je dobio i švicarsko državljanstvo i odlučio se za mladu, kasnije i A-reprezentaciju svoje nove domovine.

Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Servetteom, s kojim je prošao prvu i drugu švicarsku ligu, a posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2013. za milijun je eura prodan Toulouseu, gdje je odradio dva ugovora. Nakon Nove godine, točnije 19. siječnja, kad se znalo da neće potpisati novi ugovor, odigrao je samo tri utakmice, dvije po 90, jednu po 45 minuta, no švicarski izbornik Vladimir Petković svejedno ga je pozvao pod crveni stijeg s bijelim križem, kao 'back up' Ricardu Rodriguezu...

Linker
16. travanj 2024 12:34