Dino Panato/Getty Images
SLUŽBENI POTPIS VEĆ DANAS?

DINAMO DOVEO POJAČANJE IZ SERIE A Modri imaju novog napadača: Na Maksimir stigao igrač koji gol nije zabio 620 dana

DOLAZI PETKOVIĆ Može li napadač koji 620 dana nije zabio pogodak u Dinamu postati ono što su u Rijeci bili Vešović, Ristovski, Župarić...?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2018. 16:00

Bruno Petković od jučer je u Zagrebu, a bude li sve u redu s liječničkim pregledima i s papirima, 24-godišnji rođeni Metkovčanin mogao bi već danas potpisati za Dinamo. Taj napadač zasad je na neki način velika maksimirska enigma.

Naime, znalo se da Dinamo načelno planira dovesti još jednog igrača u napad, međutim isto tako je u svlačionici mnogo igrača, Bjelica igra u sustavu sa samo jednom špicom i Petković će biti četvrti igrač na tom mjestu. Uz Gavranovića, koji je i dalje neupitno prva opcija, zatim Budimira koji se odlično nametnuo na početku sezone te Hodžića. Jasno je da će Petkovićevim dolaskom biti još manje prilika za sve njih, vjerojatno će netko morati napustiti Maksimir.

Sličan Budimiru

Također, Petković je po stilu najsličniji baš Budimiru, obojica su visoki 193 centimetra, ta visina određuje i njihov način igre, a kako je Budimir na početku sezone baš u dobroj formi, malo tko je očekivao da će Dinamo posegnuti za “istim takvim” napadačem. No, tako su se stvari odigrale, Petković je bio još zimus Dinamova želja, igrač želi doći bez obzira na konkurenciju, iz Maksimira je otišao kao klinac, zasitio se Italije i htio bi u Maksimiru nastaviti gdje je davno stao.

BOLOGNA, ITALY - MARCH 05:  Bruno Petkovic #  21 of Bologna FC reacts during the Serie A match between Bologna FC and SS Lazio at Stadio Renato Dall'Ara on March 5, 2017 in Bologna, Italy.  (Photo by Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images)
Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Nenad Bjelica pratio ga je još dok je bio u Italiji, a i kasnije, Petković je vrlo dobro igrao u Seriji B, zahvaljujući svojim igrama i golovima zaslužio je i transfer iz Trapanija u Bolognu za 1,3 milijuna eura u siječnju 2017. Činilo se tada da će Petković karijeru uspješno graditi u Seriji A, ali u Bologni nikako nije uspio pronaći svoje mjesto pod Suncem. Pa je zimus otišao na posudbu u Veronu, vratio se ovog ljeta u Bolognu, da bi mu trener Simone Inzaghi kazao kako na njega ne računa. Talijanski mediji pišu, između ostaloga, da je za takav rasplet kriva i “Petkovićev težak karakter”, što god to značilo. Pokušali su ga Talijani nagovoriti na novu posudbu u Italiji, ali, Petković se očito zasitio Apenina i odlučio je novu stranicu karijere okrenuti u Maksimiru. Nada se da će ovaj put imati više sreće i uspjeha u modrom dresu.

Inače, iako su Petkoviću tek 24 godine, već je promijenio “more” klubova. Otkad je prije šest godina kao osamnaestogodišnjak otišao iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju, nosio je dresove čak sedam talijanskih klubova. Osim za Cataniju igrao je i za Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu. Ukupno je u Seriji A odigrao 42 utakmice, nije uspio zabiti nijedan gol, a posljednji je put bio strijelac još 21. studenoga 2016. za Trapani u remiju (1:1) sa SPAL-om.

Neće ga gol, definitivno, međutim možda mu se u Dinamu opet vrati osjećaj za pogodak. U Italiji mu u zadnje vrijeme nije išlo, nije uspio u Bologni, nije zabijao ni u Veroni, ali - tko zna. Možda Dinamo pogodi s njim poput Rijeke koja je zadnjih godina često znala dovoditi igrače baš iz Serije A, koji nisu u prvom planu ili koji su nekad igrali u toj ligi, pa su na Rujevici često postali ključni igrači. Poput Vešovića, Ristovskog, Eleza ili Župarića. Netko se brže i bolje prilagodi negdje, netko drugi negdje drugdje, to što u zadnje vrijeme nije bio u formi uistinu ne treba ništa značiti kad je Petković u pitanju.

- Ja pratim Petkovića u Italiji već godinama, a moram reći i da znam da su ga pratili osim Dinama i Rijeka i Hajduk. Dinamo još zimus, pitali su i mene za mišljenje. Gledajte, on je moderan napadač, dobre stature, tehnički potkovan, zna zadržati loptu, odigrati, može biti i druga špica. Mogao bi još popraviti igru glavom. E sad, zašto nije do kraja uspio u Italiji? To će on znati bolje reći, koji su razlozi, znam ja da nije lako ovdje kad dođeš kao mlad igrač. Meni osobno to nije opravdanje, ako nešto želiš onda se izboriš, no, ne uspiju svi. Ja sam isto tek s 23 godine napravio prekretnicu u karijeri, do tada sam i ja bio po posudbama, borio se, dizao se i padao. Kažem, ne znam zašto se Petković nije nametnuo, zašto je toliko mijenjao klubove, nešto nije štimalo, očito. Zato je povratak u Hrvatsku dobra stvar, još je dovoljno mlad da napravi karijeru, da postane pravi igrač, jer predispozicije sigurno ima. Samo, sad treba krenuti zabijati, trebaju mu brojke, od toga napadači žive - tvrdi vrlo upućeni Igor Budan, bivši reprezentativac koji je karijeru gradio u Italiji.

Zadnjih dana govorilo se kako Petković dolazi na posudbu u Dinamo, u Maksimiru službeno još o svemu šute, a talijanski mediji pišu da će Bologna ipak Petkovića prodati Modrima i to za 1,2 milijuna eura.

Pričekajmo još malo, dok sve ne bude službeno, dok se posao ne završi, tada će valjda nestati dvojbe i upitnici. Možda već danas...

Linker
05. travanj 2024 12:19