Marcelo Bielsa
 Marcelo Bielsa / Action Images
VELIKI PLANOVI

DINAMO EKSPRESNO ODBIO NEPRIHVATLJIVU PONUDU Nekad engleski slavni klub i ugledni trener htjeli dovesti veliku uzdanicu Nenada Bjelice - za sitniš

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 07. srpanj 2019. 00:51

Ivan Šunjić na meti je engleskog drugoligaša Leeds Uniteda. Klub slavne prošlosti koji se već 15 godina neuspješno pokušava vratiti u elitni razred engleskog nogometa je prema navodima engleskih medija u Maksimir poslao upit težak četiri milijuna eura koji sasvim sigurno neće baciti u trans čelnike maksimirskog kluba. No što se tiče Leedsa, možda je to tek ispitivanje terena.

Nakon traumatičnog kraja sezone kada su Bijeli na nestvaran način propustili prigodu da se vrate u Premiership, ljeto u Leedsu bilo je sve samo ne dosadno. Marcelo Bielsa ostao je na klupi Leedsa, što je bio i osnovni preduvjet za još jedan pokušaj povratka, a do sada je prijelazni rok odrađen na sjajan način.

Sjajni portugalski krilni napadač Helder Costa stigao je iz Wolverhamptona, posudba je plaćena pet milijuna funti, a sljedećeg ljeta Leeds će otkupiti kompletan ugovor. Najveći talent 18-godišnji Jack Clark prodan je Tottenhamu za oko 10 milijuna funti te ga je londonski klub potom poslao natrag na jednogodišnju posudbu na Elland Road. Realno gledajući, ako Leeds ima novca za kupnju Heldera Coste, ima i za Šunjića, a uskoro bi na Maksimir mogla sletjeti iz Leedsa i puno izdašnija ponuda.

Zagreb, 280319.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija GNK Dinamo u povodom produljenja ugovora Ivana Sunjica.
Na fotografiji: Marijan Vlak, Ivan Sunjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Veznjak Kalvin Phillips na meti je novog premierligaša Aston Ville, a klub iz Birminghama poslao je na adresu Leedsa ponudu od 20 milijuna funti. Bijelima je za sada i to premalo s obzirom na činjenicu da je produkt Leedsove akademije ujedno i Bielsin ljubimac, no ukoliko Phillips ipak ode, eto i realne opcije za puno veću ponudu za Šunjića.

I još nešto, možda i najvažnije. PSG je vrlo blizu da Leeds promovira u svoju englesku filijalu, a pregovori koji traju ušli su u završnu fazu, tako da ni transfer Šunjića na Elland Road ne izgleda tako nemoguće kako se možda čini u ovom trenutku. Drugo je pitanje bi li se sam Šunjić zadovoljio igranjem u drugoj ligi, pa makar bila i engleska.

Linker
19. travanj 2024 17:27