Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SIGALIJA ŽELE ZADRŽATI, NJEGA NE

DINAMO KREĆE U POTPUNI REDIZAJN Pročišćavanje Modre svlačionice krenulo s Portugalcima, a sada je otpisano još jedno ugledno ime

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2017. 14:01

Najavljeno pročišćavanje svlačionice krenulo je s Portugalcima. Machado i Goncalo su bivši, istekli su im ugovori i oni su prvi koji su ovog ljeta napustili Dinamovu svlačionicu. A tko bi mogao biti idući na listi odlazaka? Najčešće se u tom kontekstu spominje Gordon Schildenfeld.

Da, priča nije stara, vukla se čitavu prošlu sezonu, na njega, zapravo, nijedan Dinamov trener nije ozbiljno računao. No, silom prilika u završnici sezone opet se vratio u momčad, sušta potreba, uvjetovale tu brojne ozljede u zadnjoj liniji. No, poznato je odavno da Šifo nije u prvom planu, ni kod trenera Peteva, a nastup u finalu Kupa sigurno mu nije saveznik. No, čak i da sve to nije tako, već puno bolje i ljepše, jedan detalj dodatno uvjetuje njegov status.

Naime, on upravo ulazi u zadnju godinu ugovora, a znamo što to u nogometu znači. Nestaje motiv, igraju oni s kojima klub računa na dulji rok, uostalom, vidjeli smo što je ove sezone bilo s Machadom i prijašnjih godina s nekim drugim igračima. Novi ugovor Dinamo Šifu neće ponuditi, niti bi on to želio, on ima slobodne ruke da već ovo ljeto pronađe angažman, klub mu neće raditi problem.

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: Marko Leskovic, Armin Hodzic, Gordon Schildenfeld.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zašto naglašavamo tu zavrzlamu oko bivšeg reprezentativnog stopera kad je već dugo sve jasno? Zato što u zadnju godinu ugovora ulazi još jedan igrač, u Dinamovim planovima puno bitniji od Šifa. Dakle, radi se o Leonardu Sigaliju. Argentinac je sezonu završio s ozljedom, no trebao bi se pojaviti zdrav na početku priprema. A već tada mogao bi sjesti za stol s Dinamom i razgovarati o svojoj budućnosti. Modri Sigalija žele zadržati, tu nema spora, voljeli bi da Argentinac produlji ugovor, da se ne uđe u problem ‘zadnje godine ugovora’. Sigali je u Dinamovim razmišljanjima vrlo važna karika u obrani, ne bi ga Modri voljeli izgubiti.

- Imam ugovor s Dinamom, a što će biti na ljeto, vidjet ćemo kad dođe vrijeme za to - kazao nam je nedavno u razgovoru Sigali.

Na tome je ostalo, otišao je u Argentinu, doista, vidjet ćemo što će biti kad se vrati. Dosad se često događalo da dok boravi u Argentini krenu glasine o njegovu povratku u neki od tamošnjih klubova, govorkalo se i da je nije bio nezainteresiran za tu opciju, ali, dosad nije došlo do takvog raspleta.

Zagreb, 100916.
Gradski stadion.
Utakmica 1. HNL izmedju klubova Dinamo i Osijek.
Na fotografiji: Gordon Schildenfeld.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
Gordon Schildenfeld

Jesu li se promijenile okolnosti time što Dinamo nije prvak i neće igrati Ligu prvaka, vidjet ćemo kad Sigali dođe s odmora. Što se Dinama tiče, problema ne bi trebalo biti, Sigali je i dalje u planovima svi u klupskoj hijerarhiji, sve će ovisiti o njemu. Naravno, ne dođe li neka ponuda koja bi sve zadovoljila, tada bi Dinamo pustio Sigalija.

Zapravo, situacija s ugovorima u Dinamu vrlo je konkretna, Sigali je najveći ‘problem’. Osim njega i Schildenfeld, u zadnju godinu ugovora ulazi još samo Junior Fernandes. Njegovu situaciju ne treba ponovno objašnjavati, znamo da mu je istekla posudba u Alanyasporu, koji će ga možda još i otkupiti... Svi ostali u modroj svlačionici s klubom su povezani na dulji rok, barem do 2019., neki i do 2022. Dobro, do 2018. vezan je i Marcos Guilherme, ali to je nešto drugo, on je dotad službeno na posudbi, Modri tek trebaju reći hoće li ga otkupiti.

No, vratimo se Sigaliju. Rješavanje njegova statusa i produženje ugovora riješilo bi pitanje obrane za iduću sezonu, tada bi i onaj prvi dio priče, o otpisivanju Schildenfelda, bilo lakše izvesti.

Jer, očekuje se povratak Benkovića, tu je, naravno, Lešković, dođu li i Rrahmani i Majstorović, uz mladog Soldu, bila bi sasvim dobra lista braniča. Soldo bi čak mogao i na posudbu, a Perić će vjerojatno otići iz Maksimira. Ali za konačne zaključke pričekajmo, ono što je u ovom trenutku jasno, od dvojice stopera kojima iduće godine istječu ugovori, Sigalija Dinamo želi zadržati, a Schildenfelda ne!

Linker
20. travanj 2024 15:37