Screenshot
MODRI MERCATO

DINAMO NA KORAK DO PRVOG TRANSFERA OVOG LJETA! JEDAN OD JUNAKA MODROG EUROPSKOG ČUDA ODLAZI U ITALIJU Evo koliko će milijuna sjesti u blagajnu!

RRAHMANIJEV TRANSFER DOGOVOREN Modrima od Verone blizu dva milijuna eura, Sparta odugovlači pregovore oko Čivića
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. lipanj 2019. 17:44

Svi zovu i pitaju što je s transferima, zašto je tako tiho u Maksimiru, ništa se ne događa? Zapravo, nekih velikih, senzacionalnih novosti nema, imena su ista, slično je i odstojanje.

Dobro, kad je u pitanju Amir Rrahmani, onda i nema previše nepoznanica, Dinamo i Verona sve su dogovorili, dogovorio je i on i samo bi trebalo biti pitanje sata kad će kosovski reprezentativac postati novi igrač momčadi Ivana Jurića. Ugovor je na četiri godine, klub je iz Serie A, a Dinamo bi na ime transfera trebao dobiti oko dva milijuna eura, točnije 1,7 milijuna plus još neki mogući bonusi. Naravno, dva milijuna bolje zvuči.

Rrahmani je prošle sezone napravio veliki iskorak, bio je među onima su u sezonu startali iz drugog, čak i trećeg plana, već se tada pričalo da će otići, a onda se u završnici pretvorio u jednog od standardnih igrača i to na poziciji lijevog beka, koju nikad dotad nije igrao.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Amir Rrahmani, Ivo Grbic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Možda zvuči kao fraza, ali Rrahmani je doista primjer svima kako se trud isplati, kako nikad ne treba odustati i da će se kad-tad vratiti. Da je prije šest mjeseci netko rekao da će Rrahmani biti prvi igrač koji će iz ove momčadi napustiti Maksimir za milijunsku svotu, mnogi bi samo odmahnuli rukom. No, eto Rrahmanija na pragu Apenina.

Iako nije prirodni lijevi bek, pa su Modri već i ranije tražili pojačanje na toj poziciji, njegovim odlaskom ta je potreba povećana. Nije tajna, to također nije novost, da je Eldar Čivić iz praške Sparte prvi izbor, pregovori traju i traju, priča se da igrač želi doći, da tu nema problema, ali Sparta je ta koja odugovlači pregovore.

Zagreb, 240219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 22. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo Zagreb i NK Osijek. Na fotografiji: Amir Rrahmani.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Iako i praški klub želi prodati Čivića, a on želi otići, Česi se očito nadaju da bi mogli Dinamo “izuti iz cipela” pa pokušavaju ostvariti bogatu berbu. Međutim, potraje li ta neizvjesnost još koji dan, u Maksimiru bi se mogli ohladiti, tu poziciju uvijek može pokriti i Mario Šitum, a nakon što je protiv Olimpije briljantno odigrao i Joško Gvardiol... Ponovi li momak to još koji put, možda Dinamo i odustane općenito od lijevog beka. Ali o tom potom, ono što je aktualno jest Čivićev dolazak i činjenica da su pregovori sa Spartom vrlo “živi i vrući”

Linker
27. travanj 2024 01:18