CROPIX
KOJE JE RJEŠENJE?

DINAMO NA MUKAMA Otkrivamo zašto je Petev definitivno prekrižio Fernandesa, ali i jedan veliki problem Modrih...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. siječanj 2017. 10:58

Jedan Brazilac može, dva su već problem! Zna dobro to staro nogometno pravilo i Ivajlo Petev pa ga ja aktivirao. Dolazi Sammir, ali Junior Fernandes je pa-pa! Eh, kad se samo sjetimo koliko smo puta napisali i prokomentirali kako bi Fernandes mogao biti novi Sammir, kako ide u tom smjeru. Od nogometnih mogućnosti, do klasične autodestrukcije. Sad je i postao “novi Sammir”, ispunio je proročanstvo.

Čileanac brazilske krvi ne ide na pripreme u Tursku, Petev je još ranije tražio način kako da ga otpiše, žalio se na njega, nikako ga nije mogao promijeniti. Fernandes je u zadnje vrijeme bio glavom potpuno izvan igre, nakon one odlične partije u Salzburgu, na neki način se ugasio.

Sad kad je došao Sammir, to su u klubu i prihvatili, više im Junior ne treba. Ili je Fernandes sam tražio da ga se makne, vidio čovjek kako se Sammir u Dinamo vraća s kraljevskim privilegijama pa poželio on krenuti tim putem? Šalu na stranu, Sammirov je dolazak, dakle, donio prvu žrtvu, Petev i Dinamo prekrižili su Juniora! Zapravo, nije to čudno, bilo je samo pitanje kako će to učiniti i kada.

- Ne znam kako da utječem na njega. Ja mu govorim što mora činiti, dođe utakmica, a on po svojem - kazao je jednom prilikom Petev.

Ostaje u Zagrebu

Od prvog dana nisu “kliknuli”, bilo je jasno da ni on nije “taj” koji će u Čileancu probuditi novu iskru. Nema, gotovo, Dinamo je odustao od njega i ne misli ga više reinkarnirati. Pretpostavljamo da je u Zagreb došao sretan što je bio dio reprezentacije, no zatekla ga je neugodna vijest.

Kako će Dinamo riješiti taj problem, zasad se još ne zna. Fernandes će ostati u Zagrebu, trenirati do rješenja situacije.

Ugovor ima do lipnja 2018., Dinamo će pokušati pronaći način da izađe iz posla, da se sporazumno nagodi s igračem. On zarađuje 900 tisuća eura po sezoni, nije baš lud da se toga odrekne, pogotovo jer se u Zagrebu skrasio, zasnovao obitelj. A i ne bi bio prvi u Dinamovoj povijesti koji je spreman trenirati “u prazno” i čekati da mu Dinamo isplati novac.

- Najbolje za sve bi bilo kad bismo imali ponudu za Fernandesa, da on napravi transfer - čuli smo više puta iz Dinama, posljednji put neki dan.

Bilo bi to najbolje, ali pitanje je hoće li do transfera doći, pogotovo sad kad Junior više nije dio prve momčadi. Kako ga prodati ako ne igra, ali opet, ako nije imao ponude nakon sjajnih partija, kako bi ih imao sad.

Dinamo je izgubio strpljenje s njim, Petev je razbio duo Sammir - Fernandes. A puno su obećavali. Na apsolutno svim poljima.

Linker
16. travanj 2024 11:44