CROPIX
MAKSIMIRSKA RAČUNICA

DINAMO ODBIO 28 MILIJUNA EURA OD BAYERNA I 25 OD MANCHESTER UNITEDA! Ipak, Dani Olmo će biti prodan ovog ljeta, sada je jasno i kada

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 10:13

Malo je zastala priča oko Danija Olma. Nekako su na tu temu svi zašutjeli. Onda se, eto, dogodi slučajan susret na godišnjem odmoru, pa nam zastupnik mladog Španjolca Andy Bara kaže:

- Ha, sve znate, Dinamo je ponudio novi ugovor, za sada nemamo nikakav odgovor na to, treba razmisliti, vidjeti kako...

Nakon toga Bara je ostao zakopčan. Očito u ovim trenucima ništa više ne želi govoriti, što pak znači da se transfer Olma po svemu sudeći približava. Prije neki dan u Maksimiru je održan sastanak, imamo informacije da je Dinamo odbio ponude Evertona, Manchester Uniteda i - Bayerna! Po našim saznanjima one su iznosile od 25 do 28 milijuna eura. Klub s Old Trafforda ponudio je 25, a Everton i Bayern 28...

Prijelazni rok u Engleskoj je završen, dakle na tu temu više neće biti informacija, ali ostaje priča s Bayernom. - To ne bih komentirao... - kaže Bara.

Zašto Dinamo odbija sve te ponude? Razlog je zapravo jednostavna matematika. Modri se bore za ulazak u Ligu prvaka. Sasvim je logično da će ta borba biti mnogo jednostavnija s Olmom, ponajboljim igračem. Računica je tu, dakle, sasvim jasna. Ulaskom u Ligu prvaka Modri bi zaradili nešto više od 15 milijuna eura, a nakon toga bi mogli prodati Olma, recimo, i za 25 milijuna eura. Što je, dakle, mnogo bolje nego da ga prodaju sada, recimo, za 30 milijuna eura.

Zagreb, 060819.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinamo i TC Ferencvaros.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Dinamo želi od Olma izvući maksimum, s njim ući u Ligu prvaka, a nakon toga zaraditi na transferu. Ne samo to, Dinamo bi ulaskom u Ligu prvaka povećao i cijenu kompletne momčadi. Tako da će mnogo toga na tu temu biti jasnije već nakon uzvratne utakmice s Ferencvarosem. Ukoliko Dinamo prođe, onda Olmo ostaje do završetka kvalifikacija za Ligu prvaka, ukoliko ne uspije, onda bi njegov odlazni transfer mogao biti vrlo brzo okončan.

Zato se Modri nisu polakomili za engleskim ponudama, niti za onom Wolverhamptona, Evertona i Manchester Uniteda. Nije im odgovarao tajming. Jer sve važne Dinamove utakmice dolaze nakon što je završio prijelazni rok u Engleskoj.

Inače, kad su Englezi u pitanju, bilo je još zanimljivih priča. Recimo, odmah po završetku utakmice s Ferencvarosem, Lovro Majer je dobio ponudu - Birminghama. Onog istog koji je kupio Ivana Šunjića. Međutim, ta ponuda je također bila odbijena. I ta priča vezana je uz Danija Olma. Jer, Majer je igrač koji bi trebao zamijeniti Olma kad ovaj napusti Maksimir. Kao što se vidi, trener Bjelica daje sve veću minutažu Majeru, već ga priprema kao nasljednika Olma. Majer pokazuje svoje kvalitete, svoje veliko nogometno znanje, Bjelica je zadovoljan.

Linker
10. travanj 2024 23:30