Damir Krajac / CROPIX
TVRDI U PREGOVORIMA

DINAMO ODBIO SVE PONUDE ZA DANIJA OLMA! Najbolji igrač Modrih trenutno je fokusiran na samo jednu stvar: 'Ne želim razgovarati ni o čemu drugom!'

PRVAKOV BINGO Najbolji igrač Modrih ne radi pritisak na zagrebački klub kad se radi o transferu, a u Maksimiru ga nikako ne misle pustiti ispod cijene
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. svibanj 2019. 10:04

Svi se pitaju je li Dani Olmo protiv Hajduka posljednji put zaigrao u dresu Dinama? Iako je mnogo bliže odgovor “da”, ne možemo ga decidirano ponuditi. Naime, nakon proslave naslova prvaka, Olmo je sasvim jasno kazao svom zastupniku Andyju Bari...

- Ne želim razgovarati o transferu dok ne završi Europsko prvenstvo mladih u Italiji i San Marinu! Razmišljam samo o Euru, drugo ništa me ne zanima. Ne želim razgovarati ni o čemu drugom!

Jasno, nisu Olmo i njegov zastupnik samo u priči, postoji i treća strana, ona najvažnija. To je - Dinamo! Dinamo je gazda kad se radi o bilo kojem transferu. Sve ovisi o ponudama koje hoće ili neće zadovoljiti maksimirski klub. Također, moramo naglasiti da u Maksimirsku 128 za Olma nije stigla nijedna službena ponuda, no to uopće nije važno.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Naime, zainteresirani klubovi će prvo kontaktirati Dinamo, kako bi opipali teren, a tek nakon toga stiže službena ponuda. Koliko smo saznali, za sada je šest klubova, dva njemačka, tri španjolska, te Milan, o čemu smo već pisali, informativno kontaktiralo maksimirsku adresu. Isto tako saznajemo da su za sada ti kontakti završeni neuspješno za one koji su zainteresirani jer Dinamo nije kazao - može. Zato i nema službenih ponuda. Jer kad Dinamo kaže da nije zadovoljan usmenom ponudom, klubovi neće slati službene ponude kako ne bi ulazili u licitaciju s drugima.

Dakle, za sada je Dinamo odbio sve opcije kad se radi o Olmovu transferu! Ne znači to, naravno, da će takav stav biti i u idućem razdoblju, no isto tako znamo da su u Maksimiru iznimno tvrdi pregovarači, prve lopte uvijek propuste “izvan terena”.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ne radi pritisak

Olmo pak ne radi nikakav pritisak. Nije od onih koji će se polakomiti za većim primanjima, pozorno bira gdje će nastaviti karijeru. Neće se zaletavati, dobro će razmisliti i sve napraviti u dogovoru s klubom. Probat će pogoditi momčad koja igra sustav koji njemu odgovara, trenera koji će najbolje iskoristiti njegove kapacitete.

No, očekuje se da će gro zainteresiranih klubova početi s intenzivnijim kontaktima nakon Europskog prvenstva mladih. I zbog toga se razloga Olmo i “njegova strana” i ne zamaraju pričom o transferu.

Kad se radi o Milanu, koji po našim saznanjima nudi Dinamu 25 milijuna eura plus bonusi, ima jedna “kvaka”. Naime, Milan se nije plasirao u Ligu prvaka, a Olmova želja je već prve godine po odlasku iz Dinama igrati u klubu koji igra najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Jer onda je možda Olmu bolje ostati u Dinamu, tu će se barem boriti za Ligu prvaka...

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Dani Olmo
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Međutim, s druge strane, Olmu bi eventualni ostanak u Dinamu stvarao problem kad se radi o pozivu u A reprezentaciju Španjolske. Recimo, Carlos Alena, veznjak Barcelone koji je u finalu Kupa kralja ušao umjesto našeg Ivana Rakitića, sjedi na klupi u selekciji Španjolske U-21. Pitanje je koliko će to dugo trajati.

Olmo će svakako prije do najbolje vrste Furije ako napravi transfer u neki veliki klub koji igra Ligu prvaka. Dani je u plavom domu sretan i zadovoljan, ali definitivno teži za boljom ligom i boljim klubom, boljim natjecanjima. To će mu pomoći na putu prema španjolskoj A vrsti, a u Dinamo je i došao zato kako bi kao sada došao u šansu da praktički bira klub u kojem bi želio igrati.

Linker
25. travanj 2024 08:02