CROPIX
BITKA ZA ŠPANJOLCA

DINAMO OLMU NA STOL STAVIO BOGATI UGOVOR, A MENADŽER JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH NOGOMETAŠA SVIJETA OTKRIVA 'On ima pet ponuda!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2019. 00:08

Svaki dan pišemo o Daniju Olmu, ali vjerujte, to je najzanimljivija i vruća tema. Olmo je igrač koji je prošle sezone bio krucijalan, mladi Španjolac je taj koji radi razliku, onaj koji je - prevaga. Kad god je nešto prošle sezone zapelo u kreaciji igre, kad se trebala probiti suparnička obrana, kad je trebalo gurnuti zadnji pas, odigrati neki neočekivani potez, pojavio se Dani. Svojom lucidnošću znao je priču uvijek prevagnuti na Dinamovu stranu.

Lijevom, desnom, petom, glavom, prsima... Olmo je bio taj koji je znao nešto izmisliti. Isto to radio je i na Europskom prvenstvu mladih u Italiji i San Marinu, ne pretjerujemo kad kažemo da je bio jedan od glavnih igrača mlade Furije koja je postala europski prvak.

Zovu nas ovih dana navijači Dinama, šalju poruke... Uvijek je pitanje isto, "može li se dogoditi da ipak ostane u Dinamu?". Modri klub mu je ponudio novi petogodišnji ugovor, spominje se cifra od 1,2 milijuna eura godišnje. Sasvim logična ponuda. Ako na nekome želite zaraditi između 30 i 40 milijuna eura, onda je sasvim normalno da taj igrač mora biti najplaćeniji u svlačionici. S Danijem ovih dana ne trebate razgovarati, jer će taj mladić uvijek ponuditi istu priču. Kazat će: "Ja sam igrač Dinama i imam ugovor." Još nikada nije kazao da želi otići iz Dinama. To od njega nikada i nećete čuti. Nije takav tip, maksimalni je profesionalac, poštuje svoj klub.

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Izet Hajrovic, Dani Olmo, slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zato je najbolje na tu temu porazgovarati s njegovim zastupnikom, čovjekom koji ga je doveo u plave dvore, Andyjem Barom.

- Dinamo je ponudio razgovor na tu temu. Radi se o produženju ugovora na pet godina. U sljedećih nekoliko dana vidjet ćemo što se događati. Trebamo svi skupa sjesti, dogovoriti sve parametre. Za sada nećemo potpisivati ništa, jer je sasvim logično da se treba razgovarati i dogovoriti. Može se razgovarati o ciframa, ali znate kako je to, kad se počnu dogovarati detalji, onda se stvari znaju mijenjati - kaže nam Bara.

Tek kad se povede razgovor s klubom, vidjet će se što se i na koji način nudi. Kad se sastavlja ugovor imate mnogo parametara, detalja, između ostalog, uvijek se uglavi i odštetna klauzula, način isplate... Mali milijun detalja je u igri. Tek kad sve papirnato bude na stolu, moći će se znati više.

- Najbitnije je da je Dinamo pokazao interes za potpisivanjem novog ugovora. Ništa drugo ne mogu konkretno kazati, jer ništa drugo i nemamo... O ciframa se može razgovarati u pregovorima, nemamo potvrdu o brojkama, sve je otvoreno. Kažem, možda ćemo pričati već idući tjedan. Jer realno, Dani može potpisati ugovor i napustiti Dinamo sljedeći dan! A može ostati i sljedeće tri godine. Sve su opcije u igri. Kad se radi o ponudama za Danija, bit ću posve jasan. On ima pet ponuda, ali ni jedna dosad nije zadovoljila Dinamo. A to je prvi uvjet mogućeg transfera. Bez toga, Olmo ostaje u Dinamu! Može se dogoditi da neka od tih pet ponuda bude financijski povećana te da se klub složi, a onda on odlazi. To vam je cijela priča - zaključio je Bara.

Linker
25. travanj 2024 19:19