Foto: Damir Krajac / CROPIX
PLAVI DRES MU NIJE SUĐEN

DINAMO OSTAO BEZ MLADOG ASA Još jedan nadareni nogometaš napustio je Maksimir: Davor Lovren seli u Njemačku

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2017. 12:56

Davor Lovren (18) odlazi u Fortunu iz Düsseldorfa! To je informacija koja se jučer probila iz Maksimirske 128, a potvrdio ju je i direktor Tomislav Svetina.

- Da, točno je, Davor Lovren odlazi na posudbu u Fortunu iz Düsseldorfa.

Mlađi brat hrvatskog reprezentativca Dejana, igrača Liverpoola, svoju karijeru želi nastaviti u inozemstvu, a za početak je izabrao drugu Bundesligu. Naime, novi klub mladog napadača natječe se u dugom razredu njemačkog nogometa.

Mlađi Lovren odlazi na posudbu od godine dana, s mogućnošću da Fortuna otkupi ugovor nakon isteka roka posudbe. Naravno, njemački je klub preuzeo sve obveze prema Lovrenu, a kako saznajemo, igrač je itekako zadovoljan s primanjima koja će imati u svom novom klubu. Tako je Dinamo na samom početku ljetnih priprema ostvario još jedan odlazno-posudbeni transfer, nakon Šituma, koji je otišao u Lech iz Poznanja, eto, i Lovren odlazi u Njemačku. Braći Lovren, očito, nije suđeno dugo ostati u plavom dresu.

Rijeka, 230316.
Kvalifikacijski elitni turnir za UEFA Europsko prvenstvo u 19 reprezentacija.  Utakmica Hrvatska - Bugarska.
Na fotografiji: Davor Lovren.
Foto: Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
Foto: Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
Davor Lovren

Dejan Lovren (27) također je vrlo mlad, prije sedam godina, u lipnju 2010. godine, napustio Maksimir potpisavši za Lyon, gdje je počela karijera koja je sada, u Liverpoolu, na vrhuncu. Brat mu Davor, eto, iz plavog doma odlazi još mlađi.

Zašto se mlađi Lovren odlučio otići iz Dinama u tako ranim godinama? Naime, riječ je o mladiću kojem predviđaju dobru karijeru. Davor je desno krilo, a budimo realni, na toj su poziciji Modri itekako dobro pokriveni. Znamo da na toj desnoj strani ordinira El Arabi Hilal Soudani, najbolji igrač Dinama, koji će i sljedeće sezone biti jedan od glavnih aduta zagrebačke momčadi. Na istoj je poziciji i Dani Olmo, momak kojem je Ivajlo Petev dao priliku u finišu prvenstva, a Katalonac ju je sjajno iskoristio. Soudani i Olmo u ovom su trenutku, logično, ispred Lovrena. Također, u plavim se dvorima razmišlja o tome da tu poziciju može pokriti i Brazilac Marcos Guilherme, a ostao je i Ivan Fiolić, ponuda je Sparte iz Praga za njegove usluge odbijena, nije bila dovoljno dobra za Dinamove apetite.

Mlad i željan igre

Kad sve to vidite, onda je jasno da mlađi Lovren ne bi dobio priliku igrati, a on žarko želi upravo to - igrati. Postojala je mogućnost posudbe u Lokomotivu, ali mladac se nije vidio u toj opciji. Kad je stigla ponuda Fortune iz Düsseldorfa, nije se mnogo premišljao, odlučio je karijeru nastaviti u njemačkom drugoligašu, vjeruje da će tamo igrati u kontinuitetu te se adekvatno razvijati u seniorskom nogometu. Dinamo mu nije pravio probleme u ostvarenju želje. Mlad je, željan igre, pomalo nestrpljiv, pa smatra da je stiglo vrijeme da stalno igra u ozbiljnoj momčadi. Fortuna to svakako jest, bez obzira na status drugoligaša.

Davor Lovren
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Lovren je prošlu sezonu proveo u drugoj momčadi Dinama, za koju je odigrao 28 utakmica, postigavši sedam pogodaka. Inače, član je hrvatske mlade selekcije U-19, a posebno se istaknuo igrajući za selekciju U-17, za koju je ubilježio čak 21 nastup. Bio je u velikom kontingentu mladih igrača koji su ove godine potpisali petogodišnje ugovore s plavim klubom, tako da mu ugovor traje do 2022. godine, ali je jasno da ga neće ispuniti do kraja. Inače, upravo je Davorov pogodak bio presudan 2013. godine, kada je jedna od najtalentiranijih generacija Dinama osvojila Nike Premier Cup u Manchesteru.

Davor je jako povezan sa svojim bratom Dejanom, koji mu je uzor u svemu. Pamtimo ove rečenice...

- Dejan je prvi, dok sam još bio mali i napucavao lopte po igralištu, primijetio da imam dara i prognozirao da ću jednog dana, kao i on, budem li uporan, moći živjeti od nogometa. Uvijek me pazio, čuvao, učio da se u životu moram pametno i odgovorno ponašati. I kad sam bio dijete, uvijek me upozoravao da pazim s kim se družim i kakvo društvo biram - kazao je Davor o svojem odnosu s bratom.

Eto, stiglo je vrijeme da se prognoza starijeg brata počne ostvarivati, Naravno, sad je sve na mlađem “burazu”; talenta ima, prošao je Dinamovu školu, preduvjet za uspješnu karijeru postoji.

Linker
19. travanj 2024 13:41