Ronald Gorsic / CROPIX
OBOSTRANI INTERES

DINAMO PRED REALIZACIJOM NAJVEĆEG I NAJZVUČNIJEG TRANSFERA OVOGA LJETA VRIJEDNOG TRI MILIJUNA EURA Znači li to da dolaskom dragulja odlazi Dani Olmo?

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 17:35

Luka Ivanušec definitivno prelazi u Dinamo! Nekoliko sati prije utakmice Varaždin - Lokomotiva dobili smo iz pouzdanih izvora najavu eksplozivne vijesti o najvećem ovoljetnom transferu u Hrvatskoj: ovaj mladi, 20-godišnji reprezentativac i jedan od naših najtalentiranijih nogometaša karijeru će nastaviti u najboljem hrvatskom klubu.

Oproštajne minute

Ivanušec je tako u Varaždinu odigrao oproštajne minute u dresu Lokomotive, klub s Kajzerice ostaje bez lidera momčadi, bez veznog igrača koji je kreirao igru i svojim lucidnim potezima mijenjao situaciju na terenu. Dugo je trajala ova trakavica, no na kraju je presudio razum. Za Ivanušeca je, naime, svakako najbolje da prije odlaska u inozemstvo odradi nekoliko kvalitetnih sezona u Maksimiru, a Dinamo je pak dovođenjem dragulja s Kajzerice osigurao kontinuitet klupske politike temeljen na mladim i potentnim nogometašima koji bi uskoro trebali biti nositelji igre Plavih.

Zagreb, 190719.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 1.kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Arijan Ademi, Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

U nekoliko je navrata, naime, Dinamov trener Nenad Bjelica isticao želju da Ivanušec dođe u njegovu svlačionicu, a mladi je nogometaš također naglašavao da mu je prva opcija prilikom odlaska iz Lokomotive prelazak u Dinamo i taj je transfer sad pred realizacijom.

I ta Bjeličina želja da u kadru ima Ivanušeca bila je svakako jedan od najvažnijih čimbenika prilikom Lukina odlučivanja o nastavku karijere. Jer kad trener poželi nekoga igrača, to znači da će mu dati priliku, da će stati iza njega, kao i da će trpjeti i pogreške i loše dane (kojih će svakako biti), čekajući erupciju nadarenosti dovedenog pojačanja. A Ivanušec bi doista trebao igrački eksplodirati u Maksimiru, njegov je talent prerastao Lokomotivu i vrijeme je da ode stepenicu više u svojoj karijeri.

Detalji ovog zasad najzvučnijeg prelaska u tekućem prijelaznom roku (završava 31. kolovoza) dogovarat će se u nedjelju i(li) u ponedjeljak, no najvažnije je da su sve tri strane na istoj valnoj dužini. Iako su uvjeti transfera uvijek obavijeni velom tajne, doznali smo da bi Lokomotiva na ime odštete trebala dobiti oko tri milijuna eura. Predstavnici klubova dogovarat će se o načinima isplate, kao i o tome hoće li klub s Kajzerice imati i neke bonuse te postotak od budućih inozemnih transfera Ivanušeca, koji će u Maksimiru zarađivati višestruko više nego dosad na Kajzerici.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

Obostrani interes

Opet su, eto, čelnici Dinama i Lokomotive sjeli za stol; obostrani je interes da se ovaj transfer realizira i to će biti zgotovljeno za dan-dva. Iznimno je važno da još jedan mladi talent ne napusti našu zemlju prerano i u suludoj utrci za brzim novcem ne riskira karijeru, poput nekih nadobudnih mladaca koji su sad već pomalo i zaboravljeni. Ivanušec je mudro odlučio da je najbolje ostati u Hrvatskoj i razvijati se na domaćim travnjacima, pa ćemo i dalje uživati u njegovim nogometnim čarolijama, ali na višoj razini od dosadašnje.

Istina je da nitko nikome ne može jamčiti da će igrati, poglavito to ne bi učinio Bjelica, poznavajući njegov dosadašnji odnos s igračima; ali čim je Luka rekao konačno “da”, čim je ovaj transfer pred realizacijom, posve je jasno da su morali biti ispunjeni neki preduvjeti za Ivanušecov dolazak u Dinamo. I stoga bi se u danima nakon Rosenborga svakako mogao dogoditi neki izlazni, zvučni i bogati transfer iz maksimirskog kluba prema inozemstvu...

Je li ovo znak da Olmo odlazi?

Znači li Ivanušecov dolazak u Dinamo ujedno i neki odlazak iz Maksimira? Po svemu sudeći, bit će tako! Jer Ivanušec je nerijetko isticao da mu novac nije u prvom planu, nego želi otići u klub u kojem će igrati.

Zagreb, 060819.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinamo i TC Ferencvaros.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

I zato je jednim okom stalno gledao prema Maksimiru i čekao hoće li netko od plavih veznjaka (Olmo, Gojak, Moro...) otići u inozemstvo te tako otvoriti mjesto za njegov dolazak.

Linker
25. travanj 2024 04:37