GNK Dinamo / GNK Dinamo
DINAMO DODAO GAS

DINAMO PREDSTAVIO TRI NOVA POJAČANJA Jesu li ovo igrači s kojima se Kranjčar može potući u LP?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 16:28

Nakon prodaje Pjace, Roga, Brekala, Taravela i Eduarda, Dinamo je krenuo u ofenzivu.

U samom finišu prijelaznog roka, Dinamo je doveo čak trojicu novih igrača. Zapravo, dvojicu je vratio kupivši ih od Lokomotive, a treći je stigao iz Splita, no ubrzo bi trebao biti proslijeđen na Kajzericu.

Ivan Fiolić, Dino Perić i Amir Rrahmani stigli su u Dinamo te su potpisali višegodišnje ugovore s modrim klubom. Fiolić i Perić stigli su dakle iz Lokomotive, dok je Rrahmani došao iz Splita.

Ivan Fiolić vezni je igrač rođen 1996. godine u Zagrebu. Karijeru je započeo u Dinamu gdje je prošao mlađe kategorije, da bi nakon igranja za juniore priliku dobio u B momčadi. Za prvu momčad Dinama debitirao je u svibnju 2014. godine na gostovanju kod Istre 1961, a Zoran Mamić ga je, iako nije bio član prve momčadi, uvrstio u prvu momčad u pet utakmica prvenstva i jednu utakmicu Kupa u sezoni 2014/15.

Dobre igre za drugu momčad Dinama odvele su Fiolića u Lokomotivu gdje se iskazao i postao kapetan. Prošle sezone je u 35 službenih utakmica postigao osam pogodaka, sedam u prvenstvu i jedan u kvalifikacijama za Europu.Ove sezone Fiolić je u sedam europskih utakmica postigao tri pogotka (protiv Rovaniemija, Vorskle i Genka).

"Jako sam sretan i ovo je kruna moje dosadašnje karijere. Mislim da je san svakog igrača postati dio prve momčadi Dinama i potpisati ugovor s modrim klubom, a meni to još i više znači jer sam proveo tu djetinjstvo i tu sam počeo svoju karijeru. Hvala klubu na povjerenju, dat ću sve od sebe da to opravdam na terenu. Igrao sam već za prvu momčad, ali je ovo poseban trenutak. Stvarno sam presretan jer ovo je nešto što se čeka cijeli život", rekao je nakon potpisivanja ugovora mladi Fiolić.


Dino Perić je iz Osijeka još 2013. godine stigao u nogometnu školu Dinama, a zatim je otišao na posudbu u Lokomotivu gdje je nastavio razvoj. Mladi stoper je u Lokomotivi odigrao ukupno 49 utakmica i postigao tri pogotka. Perić je ove sezone u kvalifikacijama za Europa ligu zabio dva lijepa gola, u prvom pretkolu Santa Colomi, a zatim i u trećem pretkolu kad je Lokomotiva protiv ukrajinske Vorskle izborila play-off Europa lige. I Perić je već igrao za prvu momčad Dinama u siječnju 2014. u prijateljskoj utakmici sa Širokim Brijegom kada je postigao i gol. Kao i Fiolić, i on je član mlade reprezentacije Hrvatske.

"Čast mi je biti dio modrog kluba i hrvatskog prvaka. Jako sam sretan jer sam dobio priliku potpisati za Dinamo i zahvaljujem upravi kluba. Naravno da ću se truditi i dati sve od sebe da opravdam povjerenje kluba koje sam dobio. Mislim da je svakom mladom igraču san igrati u Dinamu, najvećem hrvatskom klubu i zahvalan sam na prilici koju sam dobio", rekao je Dino Perić.


Mladi stoper i dosadašnji kapetan RNK Split Amir Rrahmani još je jedan u niz igrača "Crvenih" koji stiže na Maksimir. 22-godišnji stoper karijeru je započeo u klubu FK Partizani, a onda stigao u Split gdje je odigrao 40 utakmica i postigao jedan pogodak. Rrahmani je do sada igrao za U-21 reprezentaciju Albanije, dok će reprezentativnu karijeru nastaviti u dresu reprezentacije Kosova.

"Jako sam sretan što sam potpisao za veliki klub kao što je Dinamo. Dat ću sve od sebe da ostavim trag ovdje i ovo je veliki korak za moju karijeru. Ovo je najveći klub u Hrvatskoj i stvarno mi je iznimna čast biti ovdje", rekao je Rrahmani za službenu stranicu kluba nakon potpisa višegodišnjeg ugovora.

Linker
18. travanj 2024 07:30